Ambitieus Movistar zet vol in op duurzaamheid

dinsdag 30 juni 2020 om 19:53
Ambitieus Movistar zet vol in op duurzaamheid

foto: Cor Vos (archief)

Het Spaanse Movistar bekommert zich om het milieu en heeft daarom een plan gepresenteerd om in de toekomst de eerste volledig duurzame wielerploeg te worden. Zo zal de formatie in de nabije toekomst overstappen op hybride auto’s.

De WorldTour-ploeg van Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler zal deze zomer al de eerste stappen zetten naar een duurzamer beleid. Movistar committeert zich aan de Sustainable Development Goals (zeventien kerndoelen op weg naar een duurzame wereld) van de Verenigde-Naties, zo valt er te lezen in een persbericht.

De wielerploeg hoopt voor 2030 volledig duurzaam te opereren, onder meer door 100% duurzame energie te gebruiken in het hoofdkantoor in Pamplona en het plaatsen van zonnepanelen bij het hoofdkwartier. Men hoopt op die manier zelfvoorzienend te zijn wat betreft energiegebruik. De ploeg kiest verder voor zuinigere hybride-auto’s.

“We willen uiteindelijk een voorloper worden op het gebied van duurzaamheid”, zo klinkt het. “De wielersport werd altijd al beschouwd als een groene sport, maar het wielrennen is tegelijkertijd een energievretende sport. Wij willen het wielrennen nu nog duurzamer maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair