Ambitieuze Landa: “Ik hoop de Tour te winnen”

dinsdag 4 juni 2019 om 14:28
Ambitieuze Landa: “Ik hoop de Tour te winnen”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali gaf recent aan niet voor een klassement te willen gaan in de aankomende Tour de France, maar Mikel Landa heeft hele andere plannen. “De ambitie is om de Tour te winnen’, zo stelt de renner van Movistar onomwonden in gesprek met het Spaanse Sport.


Voor Landa was het een Giro d’Italia met twee gezichten. De Spanjaard maakte indruk bergop, maar moest toezien hoe zijn ploeggenoot Richard Carapaz de show wist te stelen. Daarnaast verspeelde hij op de slotdag een podiumplek. “Ik was er opnieuw erg dichtbij”, zo doelt Landa op de Tour van 2017, toen hij op één seconde van het eindpodium strandde.

Toch ontpopte Landa zich in Italië tot een voorbeeldige meesterknecht van latere winnaar Carapaz. “Het voelt voor mij ook als een overwinning”, aldus de Bask. “Carapaz was gewoon beter in de voorbije Giro. Hij reed sterk in de bergen, presteerde goed in de tijdritten en won etappes. Hij liet het zien vanaf het begin.”

“Ik moet verbeteren in het tijdrijden”
Landa was in de voorbije Giro een van de sterkste klimmers, maar hij verloor veel tijd tegen de klok. “Het is duidelijk dat ik beter moet worden als tijdrijder”, zo beseft de 29-jarige renner, die in de Tour frissere concurrenten zal tegenkomen als Chris Froome, Geraint Thomas en Richie Porte. “Het zal moeilijk worden, maar ik hoop te winnen.”

Het is de vraag wat de precieze rolverdeling zal worden binnen zijn ploeg Movistar, aangezien Nairo Quintana heeft aangegeven kopman te zullen zijn in de Tour. “Eusebio Unzué (teammanager, red.) heeft gezegd dat ik de kopman ben. Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van mijn ploeggenoten.” Ook wereldkampioen Alejandro Valverde is van de partij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.