Amerikaan Neilson Powless tekent voor LottoNL-Jumbo
Neilson Powless - Foto: Sirotti
zondag 10 september 2017 om 17:01

Amerikaan Neilson Powless tekent voor LottoNL-Jumbo

Neilson Powless rijdt vanaf volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse formatie vandaag bekendgemaakt. De 21-jarige Amerikaan komt over van Axeon Hagens Berman en tekent voor twee seizoenen.

“Powless geldt als een groot talent”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman in een persbericht. “Het is goed nieuws dat hij voor onze ploeg heeft gekozen. Hij had verschillende opties, maar kiest voor ons omdat hij ziet en gelooft dat jonge talenten bij ons goed worden opgeleid en beter worden. Dat is een mooie bevestiging van ons beleid en een stimulans voor ons om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Powless werd eerder dit jaar nog vierde in de Tour of Utah. Vorig jaar werd hij negende in de Ronde van Californië. Later deze maand zal hij als belofte de Verenigde Staten vertegenwoordigen tijdens het WK in Bergen.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
10 september 2017 21:26
@sooike
Je hebt gelijk. Dat hij hard kan rennen zegt natuurlijk niks over zijn kwaliteiten als wielrenner.
10 september 2017 21:27
@jessevdalen

Wil je alstublieft geen goed onderbouwde argumenten gebruiken in een discussie met sooike?
10 september 2017 21:28
@sooike,
Mooi he die overwinningen van Dylan en Lars (2x). Daarnaast ook Jos en Victor mooie ereplaatsen. Ook die jonkies in de Vuelta hebben stappen gemaakt.
10 september 2017 21:33
@pietertje2 sorry, mijn fout! ;)
10 september 2017 21:44
Om de vraag van Sooike te beantwoorden: Zeeman heeft geen talent opgeleid. Dit komt namelijk omdat er van Zeeman verwacht wordt dat hij talent doorontwikkelt.

Die Aexons ploeg, of de BMC opleidingsploeg, die leiden op. Zeeman heeft wel van Groenewegen een topsprinter gemaakt die op WT niveau in staat is gebleken te winnen.

Het talent van Roglic heeft de ploeg erkend in zijn tijd bij Adria en daar halen ze het maximale gewoon uit.
10 september 2017 21:55
Goede aankoop, deze jongen heeft toch al meer bewezen dan een Haga of Vermeulen. Zelfs als hij zich totaal niet verder ontwikkelt is hij een nuttige toevoeging. Maar ik verwacht wel dat hij zich nog verder ontwikkelt. True, de professionaliseringsmarge is klein, maar TLJ heeft best goede resultaten met het tot ontbloeseming komen van al zeer professionele renners (Groenewegen en Bennett bijvoorbeeld). Enfin, uiteindelijk valt er niet zo veel over te zeggen want anderzijds is get met jongens als Battaglin, Vermeulen en Van Asbroeck stil komen te staan. Het is in ieder geval geen 100% zekere failure zoals bij team Vaughters.
10 september 2017 23:26
Battaglin en van asbroeck zijn achteruit gegaan
10 september 2017 23:42
Tolhoek zelf opgeleid? Roglic zelf opgeleid? Groenewegen zelf opgeleid? Mag ik even mijn lach inhouden ?
10 september 2017 23:43
Boom zelf opgeleid? Van Emden zelf opgeleid? Tankink zeker ook ? Ik blijf lachen !
10 september 2017 23:46
Even voor de duidelijkheid: als sooike ergens een vraagteken achter plaatst, betekent dat nog niet dat het een prangende vraag is die hem daadwerkelijk bezig houdt en waarop hij graag een antwoord krijgt.
10 september 2017 23:51
@sooike
Gesink, Mollema, Kruijswijk, Slagter, Kelderman, Teunissen, etc., etc..
11 september 2017 00:10
@sooike die renners zijn niet opgeleid, wel beter gemaakt!
11 september 2017 00:35
@Sooike je mag het lezen zoals je wilt en er snedige opmerkingen overmaken. Misschien dat je ook gewoon kan begrijpen dat talentvolle renners bij je binnenkomen en je ze dan moet opleiden om op worldtour niveau mee te kunnen doen, je kan het ook doorontwikkelen noemen of beter maken. Het gaat erom dat je ziet dat een aantal renners wel degelijk stappen maken en beter worden. Bennett is zeker een voorbeeld, Roglic en ook jongere renners zoals Groenewegen en in het verleden tig andere renners die nu ook bij andere ploegen rijden. Als jij van school komt houdt je opleiding toch ook niet meteen op zodra je op een werkvloer komt. Dan begint je het echte opleiden pas vaak. Dus gewoon flauw zoals je nu reageert.
11 september 2017 09:02
Die Amerikaanse talenten worden vaak wat overschat, omdat ze relatief makkelijk uitslagen kunnen rijden in de Tour of Utah en dat soort koersen. En omdat ze van die epische namen hebben... Neilson Powless, hoe kom je erop.

Ze zijn wel altijd erg gewild, dus in die zin is het knap dat LottoNL een van de grotere talenten aan zich weet te binden. Dit is nu de token American, dus dan zal Vermeulen wel moeten vertrekken?
11 september 2017 14:29
Tja vaak overrated dit soort amerikaanse 'super'talenten, maar goed een kinderhand is gauw gevuld... Tolhoek, Groenewegen, Roglic zijn meer het investeren waard.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.