Amstel Gold Race in oktober: “We hebben een goede datum te pakken”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 mei 2020 om 19:00

Amstel Gold Race in oktober: “We hebben een goede datum te pakken”

Leo van Vliet is tevreden over de nieuwe datum van de Amstel Gold Race. De wedstrijd waar hij koersdirecteur van is, zal – als de coronacrisis het toelaat – verplaatsen naar 10 oktober.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Vliet had een duidelijke voorkeur naar een nieuwe datum in oktober in de hoop dat dan het coronavirus onder controle is. “We hebben een goede datum te pakken”, zegt Van Vliet tegen het AD. “We zitten nu in een kwade periode, maar het kan alleen maar beter worden.”

Dumoulin en Van der Poel
“Op 1 november was weer te laat geweest vanwege de toertocht en in augustus lopen we het risico dat de wedstrijd misschien toch geschrapt wordt en er wordt niet meer geschoven in de kalender.’’

De nieuwe datum biedt ook kansen op een sterk deelnemersveld. “Eerst de kasseien en dan de Amstel, dan twijfelen renners vaak. Maar met Vlaanderen en Roubaix erna, dan kan Mathieu van der Poel gewoon bij ons rijden. En als Tom Dumoulin goed uit de Tour de France en het WK komt, kan hij ook bij ons meedoen.’”

Wedstrijdkalender oktober
3-25 oktober: Giro d’Italia
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
10 oktober: Amstel Gold Race
11 oktober: Gent-Wevelgem
14 oktober: Dwars Door Vlaanderen
15-20 oktober: Gree – Tour of Guangxi
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
20 oktober-8 november: Vuelta a España
21 oktober: Driedaagse Brugge-De Panne
25 oktober: Paris-Roubaix
31 oktober: Ronde van Lombardije

Bekijk hier de volledige WorldTour-wedstrijdkalender

Of de wedstrijden daadwerkelijk kan doorgaan is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.