Amstel Gold Race krijgt nieuwe startlocatie

vrijdag 7 december 2018 om 08:16

foto: Marcel Koch

De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe startlocatie. De start van enige Nederlandse eendaagse WorldTour-wedstrijd blijft weliswaar in Maastricht, maar verplaatst van de Markt naar het Vrijthof.


Zowel de heren als de dames zullen gepresenteerd worden op een podium op het Vrijthof. Na de presentatie zullen de pelotons ook op het Vrijthof starten om vervolgens via Helmstraat, Grote Gracht, Markt en Hoenderstraat weer de Maas over te steken. De Markt zal ingericht worden als heus wielerdorp met de teambussen van zowel heren als dames.

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race. Na de toevoeging van de Amstel Gold Race Ladies Edition bleek de Markt al snel te klein. Omdat we nu een combinatie kunnen maken tussen Markt én Vrijthof kunnen we zowel de ploegen als ook de wielerliefhebbers meer ruimte bieden. Tussen de Markt en het Vrijthof komt een heuse parade waar de toeschouwers hun helden rustig kunnen bekijken op weg naar het presentatiepodium op het prachtige Vrijthof”, aldus de organisatie.

De ploegenpresentatie start zondag 21 april 2019 vanaf 8.30uur op het Vrijthof. De organisatie praat op dit moment met de diverse belanghebbenden aan het Vrijthof en zal begin 2019 de plannen concreet presenteren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.