Amy Pieters: “Ik moest winnen met zoveel sterke meiden achter me”

zaterdag 10 augustus 2019 om 18:33
Amy Pieters: “Ik moest winnen met zoveel sterke meiden achter me”

foto: Cor Vos

Amy Pieters greep zaterdagmiddag in Alkmaar de Europese titel. “Elk kampioenschap zie je dat steeds weer iemand van ons wegrijdt, ik ben blij dat het vandaag mijn dag was. Ik moest winnen met zoveel sterke meiden achter me”, vertelt de winnares gelukkig.

“Ik wilde vandaag een mooie koers rijden omdat het kampioenschap vlak bij mijn huis was”, vertelt Pieters tegenover de NOS. “Ik had een sterk team achter mij staan. Toen ik zo lang voorop reed, wilde ik per se winnen. Ik voelde mij eigenlijk heel goed.”

Juist het goede gevoel bij de Nederlandse winnares zorgde ervoor dat de Nederlandse vrouwen in het peloton op kop gingen rijden, waardoor haar voorsprong daalde naar een minuut. “Ik had tegen Loes (Gunnewijk, red.) gezegd dat ze druk moesten houden daar achter. Ik wilde die druk graag hebben, zodat zij ook bleven rijden en er geen kans zou zijn om aan te vallen. Dat was perfect”, legt ze uit.

“Deze tactiek heeft me aan de trui geholpen. Ik had vandaag het idee dat mijn winstkansen goed waren, en het is gelukt. Ik had op het einde even een stressmomentje omdat ik in het laatste wiel wilde zitten, maar die anderen zaten te bluffen om het laatste wiel, dus toen ben ik maar voor het tweede wiel gegaan. Ik wilde de wedstrijd ook niet verliezen door zo’n klein discussiepuntje. Gelukkig is het goed uitgepakt”, haalt Pieters opgelucht adem.

“Het was heel zware dag vandaag”, concludeert ze tot slot. “Maar ik denk dat ze het in het peloton ook zwaar hebben gehad. Het is een mooi rondje. Het lijkt misschien makkelijk, maar met de wind werd het echt een zware dag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.