Amy Pieters zegeviert in Emakumeen Bira
foto: Picture by Simon Wilkinson/SWpix.com (archief)
maandag 21 mei 2018 om 18:43

Amy Pieters zegeviert in Emakumeen Bira

Amy Pieters heeft de derde etappe van de Emakumeen Bira gewonnen. De renster van Boels-Dolmans kwam na een rit van 114,5 kilometer met start en aankomst in Aretxabaleta als eerste over de finish. De Nederlandse bleef de Zweedse Emilia Fahlin (Wiggle High5) en de Duitse Clara Koppenburg (Cervélo-Bigla) voor.

Pauliena Rooijakkers (WaowDeals) reed in de finale alleen op kop nadat zij ontsnapt was uit een kopgroep van negen rensters. Op de top van de laatste beklimming op 27 kilometer van de finish had zij nog een voorsprong van veertig seconden, maar desondanks werd zij op vier kilometer van het einde ingelopen. Pieters – die eveneens deel uitmaakte van de kopgroep – maakte het vervolgens in de sprint mer overmacht af.

Annemiek van Vleuten blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Haar ploeggenote bij Mitchelton-Scott Georgia Williams (die als negende finishte) is haar echter op drie seconden genaderd. Morgen is er in het Baskenland de slotrit.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2018 19:33
3 etappes gewonnen door Nederlandse rensters uit drie verschillende ploegen , wat een vaderlandse overmacht!
21 mei 2018 19:34
Dus als ik het goed begrijp zit die Georgia in de kopgroep maar ze verlies in de laatste meters contact met de rest van de groep waardoor ze nu misschien wel een van haar grootste overwinningen mis loopt?
21 mei 2018 21:26
@Arry, dat begrijp je goed, mits ze natuurlijk in de slotetappe bij de favorieten kan blijven, want ik verwacht nog vuurwerk van VDB.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.