Analist Adam Blythe over Van der Poel: “Mathieu, wat is er in hemelsnaam aan de hand?!”

woensdag 6 juli 2022 om 11:25
Analist Adam Blythe over Van der Poel: “Mathieu, wat is er in hemelsnaam aan de hand?!”

foto: Cor Vos

Terwijl Wout van Aert dinsdag met een indrukwekkend nummer zegevierde in Calais, was Mathieu van der Poel niet van voren te zien. De Nederlander rijdt voorlopig een vrij onopvallende Tour de France, constateert ex-profrenner en analist Adam Blythe. “Mathieu, wat is er in hemelsnaam aan de hand?”, vroeg de Brit zich na afloop van de vierde etappe luidop af in de studio van Eurosport.

“Waar was Van der Poel?”, gaat Blythe verder over de Nederlander, die als 76ste binnenkwam. “Dit was een perfecte dag voor hem, dus waar was hij? Ik heb echt het gevoel dat zijn ploeg hem tegenhoudt. En dat is zo’n grote gok. Hij kan morgen op de eerste kasseistrook twee lekke banden krijgen en de voorkant van de koers nooit meer zien.”

“Dan heb je een paar dagen gewoon verspild terwijl je iets probeerde te doen”, doelt Blythe op het knechtenwerk dat Van der Poel de afgelopen dagen verrichtte voor Jasper Philipsen, de sprinter van dienst bij Alpecin-Deceuninck. “Je kan iemand als hem gewoon niet tegenhouden. Hij is wel Van der Poel hè! Laat hem spelen.”


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone