Ancien van Lidl-Trek (39) kondigt afscheid aan
Dario Cataldo - foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 19:32

Ancien van Lidl-Trek (39) kondigt afscheid aan

2024 is het laatste jaar van Dario Cataldo als profwielrenner. Dat maakte de Italiaan van Lidl-Trek bekend bij Processo alla Tappa, het Giro-nabeschouwingsprogramma van de RAI. “Als alles goed gaat is de Ronde van Lombardije mijn laatste wedstrijd.”

Cataldo, een meer dan degelijke klimmer, zag in Francavilla al Mare ploeggenoot Jonathan Milan naar de overwinning rijden. “Ik had dit jaar graag meegedaan aan de Giro, maar de ploeg heeft natuurlijk de fitste renners gekozen voor de wedstrijd”, zegt de intussen 39 jaar oude coureur.

“Dit wordt mijn achttiende en laatste seizoen als prof. Ik ga door tot het einde van het jaar. Als alles goed gaat is de Ronde van Lombardije mijn laatste wedstrijd. Ik ga proberen te genieten van dit seizoen bij dit geweldige team.”

Cataldo kwam in 2007 kijken in het profpeloton, nadat hij in 2006 de Baby Giro had gewonnen. Na twee jaar de belangen van Liquigas te hebben verdedigd, volgden er vier seizoenen bij Quick-Step. Voor die ploeg won hij in 2012 de zestiende etappe van de Ronde van Spanje, met aankomst op Cuiti Negru. In 2013 volgde een overstap naar Team Sky, dat in 2015 werd ingeruild voor Astana. Daar reed hij in 2019 naar zijn laatste profzege: de vijftiende rit van de Giro d’Italia. Dit deed hij door in de straten van Como af te rekenen met Mattia Cattaneo.

Naast zijn successen in grote rondes, prijken er nog enkele koersen op zijn palmares. In 2010 won hij de GP Bruno Beghelli, twee jaar later werd hij Italiaans kampioen tijdrijden en in 2014 won hij de slotetappe van de wielerweek van Coppi en Bartali.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.