Andermaal gelijkwaardig prijzengeld bij Women’s Tour en Tour of Britain voor mannen

Andermaal gelijkwaardig prijzengeld bij Women’s Tour en Tour of Britain voor mannen

Coryn Rivera won de Women's Tour in 2018 - foto: SWPix

Net als in 2018 zal de Women’s Tour dit jaar hetzelfde prijzenschema hanteren als de Ronde van Groot-Britannië voor mannen. Dit maakte OVO Energy, naamgevend sponsor van beide meerdaagse wedstrijden, vandaag bekend.

De Women’s Tour zal dit jaar voor het eerst zes dagen duren. In totaal valt er tijdens de prestigieuze Women’s WorldTour-koers van 10 tot en met 15 juni €97,880 te verdienen. Dit is bijna achtduizend euro meer dan afgelopen editie.

Bij de mannenwedstrijd wordt €117,500 onder de renners verdeeld. Deze koers, die in september wordt georganiseerd, duurt in totaal acht dagen. Dit jaar staat de ronde van 8 tot 15 september op de kalender.

“Stap richting gendergelijkheid”
“Dit is het derde jaar dat we de Women’s Tour sponsoren. Vorig jaar hebben we het prijzengeld voor het eerst gelijkwaardig verdeeld en dat was een grote stap richting gendergelijkheid in het wielrennen”, zegt Adrian Letts van OVO Energy in het communiqué van de organisatie. “We zijn er trots op dat we dat dit jaar weer doen.”

Koersdirecteur Mick Bennett is blij met de steun van de energiemaatschappij: “Met de Women’s Tour willen we graag vooroplopen in de strijd voor gelijkheid. Vorig jaar hebben we kunnen zien hoe vermakelijk de races waren en ik twijfel er niet aan dat dit in juni weer het geval zal zijn.”

In Groot-Britannië zijn er overigens meer voorbeelden van koersen die uitpakken met gelijk prijzengeld bij mannen- en vrouwenwedstrijden. Zo leverde de eindzege in de Tour de Yorkshire zowel Megan Guarnier als Greg Van Avermaet vorig jaar €6120 euro op. De RideLondon Classic pakte in 2018 uit met de grootste prijzenpot ooit voor een eendagskoers: de organisatie stelde voor zowel haar mannen- als vrouwenkoers een ton aan premies ter beschikking.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.