André Greipel en Arkéa-Samsic gaan uit elkaar

dinsdag 1 oktober 2019 om 17:05
André Greipel en Arkéa-Samsic gaan uit elkaar

foto: Cor Vos

André Greipel zal zijn contract bij Arkéa-Samsic niet uitdienen. Beide partijen hebben besloten om aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan, zo blijkt uit een vandaag uitgegeven persbericht. De 37-jarige Greipel is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij de Franse ProContinentale ploeg.

Greipel maakte eind vorig seizoen de overstap van Lotto Soudal naar Arkéa-Samsic, maar de bonkige sprinter heeft nog weinig successen mogen vieren in het grotendeels witte tenue van Arkéa-Samsic. In april liet Greipel al weten niet lekker in zijn vel te zitten. “Ik weet niet wat er is. Mijn instinct als sprinter is weg”, zo vertelde hij na afloop van de Scheldeprijs.

Drie maanden later kreeg WielerFlits al te horen dat Greipel – ondanks een doorlopend contract tot eind 2020 – mocht vertrekken bij de Franse ploeg. De veelvraat uit Rostock zou moeite hebben om zichzelf op te laden. Nu mag Greipel definitief uitkijken naar een nieuwe werkgever voor komend seizoen.

“Ik vroeg het team vier weken geleden om mijn contract te beëindigen. De ploeg heeft uiteindelijk ingestemd met mijn voorstel. Ik ben het team dankbaar voor de samenwerking”, zo vertelt Greipel. Teammanager Emmanuel Hubert: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld in de prestaties van André, maar ik weet dat hij zelf het meeste baalt.”

“In november nieuws over volgend seizoen”
“We gaan dan wel uit elkaar, maar ik heb niks slechts te zeggen over de mens André. Hij werd enorm gewaardeerd binnen de ploeg. Hij bracht ook enorm veel ervaring met zich mee. Ik wens hem veel succes in de toekomst.” Greipel zal donderdag zijn laatste wedstrijd rijden voor Arkéa-Samsic, niet geheel toevallig in eigen land.

“De Sparkassen Münsterland Giro zal mijn laatste wedstrijd van het seizoen worden. Het is altijd speciaal om als Duitse renner aan de start te staan van een Duitse wedstrijd. Hierna ga ik op vakantie en begin ik aan een rustperiode.” En de toekomst? “Ik kom met nieuws in de week van 4-10 november”, aldus de spurter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.