André Greipel: “Hier heb ik altijd over gedroomd”
foto: Sirotti
zondag 26 juli 2015 om 19:57

André Greipel: “Hier heb ik altijd over gedroomd”

André Greipel maakte vandaag in Parijs zijn sprintstatus waar. De Duitser wist al drie etappes te winnen in deze Tour, en hij plakte daar een vierde overwinning aan vast op de Champs-Elysées. Na afloop raakte de renner van Lotto Soudal licht geëmotioneerd.

“Hier heb ik altijd over gedroomd”, begint Greipel het interview. “Veel dank naar mijn ouders, mijn familie. Iedereen die mij op weg naar hier gesteund heeft. Ook veel dank aan mijn ploegmaats”, zegt hij over zijn teamgenoten, die bijna de alle rondjes op de Champs-Elysées de leiding in het peloton hadden genomen in dienst van Greipel.

In de slotrit van deze Tour klopte de Gorilla Bryan Coquard en Alexander Kristoff.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2015 22:37
Veruit de sterkste renner deze tour. In de ZLM toer kon je al zien hoe goed hij was.

De overwinning van Cavendish was een cadeautje. Hij had er 5 kunnen winnen.
27 juli 2015 00:12
Mooi sprintje. Klasse dat hij het beulswerk van zijn ploeg zo kan afmaken. Ik had het Degenkolb ook wel gegund, maar ze waren hem in de laatste kilometer weer eens kwijt.
27 juli 2015 07:13
Benieuwd of hij volgend jaar nog zo een reeks kan zetten. En nog verder... zal LottoSoudal binnen eigen rangen zoeken naar de opvolging of weer vol gaan voor een buitenlandse topper? Al zie ik momenteel echt niemand met de allure en het potentieel van Greipel. Ik zie Ze nooit voor een jonge Italiaan gaan immers. Of is het iets voor Van Poppel?
27 juli 2015 10:34
Degenkolb of Kittel naar Lotto zie ik ook nog wel graag gebeuren en beschouw ik ook wel als mogelijk binnen een jaar of 2!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.