André Greipel: “Kunnen tevreden zijn met deze week”

zondag 27 januari 2019 om 20:20
André Greipel: “Kunnen tevreden zijn met deze week”

André Greipel sloot vandaag de Gabonese rittenkoers La Tropicale Amissa Bongo af met een nieuwe podiumplek. De ervaren Duitser, die deze winter Lotto Soudal verruilde voor Arkéa Samsic, eindigde op de tweede plek achter ritwinnaar Lorrenzo Manzin. Voor de vierde maal reed hij daarmee bij de beste drie, nadat hij gisteren de voorlaatste rit won.

“We controleerden de koers vandaag samen met Direct Energie. We wilden de sprint voorbereiden als we alle dagen deden”, blikte Greipel terug op de ploegsite van Arkéa-Samsic. Hij was gunstig geplaatst, maar in de laatste vierhonderd meter moest hij even in de remmen knijpen, waardoor hij het wiel verloor van Manzin. “Het was juist belangrijk dat ik die plek vasthield om mijn sprint te kunnen inzetten.”

“Ik probeerde dan vroeg aan te gaan, maar helaas kwam ik er niet meer aan te pas en werd ik dus tweede. Het was een snelle sprint, niet echt mijn specialiteit, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn. Ik kan niet wachten tot de wedstrijden in Europa beginnen”, aldus de Duitser, die zijn seizoen begin februari voortzet op Mallorca. Daarna volgt voor hem de Tour of Oman.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair