“André Greipel mag vertrekken bij Arkéa-Samsic”

“André Greipel mag vertrekken bij Arkéa-Samsic”

©Cor Vos

maandag 29 juli 2019 om 13:42

André Greipel lijkt aan zijn laatste maanden bij Arkéa-Samsic bezig. De 37-jarige Duitser tekende er eind vorig jaar een overeenkomst tot eind 2020, maar voelde zich nooit thuis in het Franse ProContinentale team. Volgens onze bronnen krijgt Greipel nu toestemming om op te stappen.

Vorig jaar kwam er een einde aan het huwelijk tussen André Greipel en Lotto Soudal. De elfvoudige ritwinnaar in de Tour de France vond bij Arkéa-Samsic een nieuwe uitdaging. Maar dat werd geen succes. Door een maagbacterie ging de eerste seizoenshelft in rook op. Daarnaast kan Greipel bij Arkéa in de sprints amper rekenen op steun van ploegmaats.

Een maand geleden hoorden we via geruchten reeds dat de Duitse sprinter het mentaal moeilijk had om zich nog op te laden. Naar verluidt zou hij nog liever een punt achter zijn carrière zetten dan nog langer aan te modderen bij Arkéa-Samsic, dat met het oog op de toekomst overigens Nacer Bouhanni reeds aantrok als vervanger.

Ondertussen is ons uit meerdere bronnen bevestigd dat André Greipel – ondanks zijn tweejaarscontract – de vrijheid krijgt om uit te kijken naar een alternatief. De Duitser heeft dan wel een anonieme Tour achter de rug, zijn zesde plaats op de Champs Elysées opent misschien wel deuren bij andere ploegen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.