André Greipel sprint opnieuw naar de winst in Tour of Britain

Door , woensdag 5 september 2018 om 16:39
André Greipel sprint opnieuw naar de winst in Tour of Britain

foto: SWpix.com

De vierde etappe van de Tour of Britain is in de sprint gewonnen door André Greipel. De renner van Lotto Soudal kende in de straten van Royal Leamington Spa geen problemen met zijn naaste belager Sacha Modolo. Het is voor de Duitser alweer zijn tweede ritzege in deze ronde. Patrick Bevin eindigde als derde, en veroverde zo nog belangrijke bonificatieseconden.

De Tour of Britain was vandaag toe aan de vierde etappe richting Royal Leamington Spa. Onderweg waren er drie beklimmingen opgenomen, waarvan Burton Dassett (1,7 km aan 4,9%) op ruim 37 kilometer van de finish de laatste was. Was dit lastig genoeg om de sprinters overboord te gooien? Of kregen we toch een massasprint in de straten van het Britse kuuroord?

Zeskoppige vluchtgroep pakt voorsprong
Waar het gisteren lang duurde vooraleer er een kopgroep wist weg te rijden, duurde het vandaag exact vier kilometer. Hayden McCormick, Tom Moses, Nic Dlamini, Paul Ourselin, Matt Holmes en Alex Paton waren ongevaarlijk voor het klassement, en kregen dan ook de ruimte van het peloton.

De zes koplopers kregen een maximale voorgift van twee minuten. In het peloton reden de twee Belgische ploegen Quick-Step Floors en Lotto Soudal op kop. De vluchters reden lange tijd vooruit, maar de laatste overblijvers werden op vier kilometer van de streep ingerekend.

Greipel wint met ruim verschil 
We kregen met andere woorden een sprint voor de overwinning. EF Education First-Drapac probeerde zijn spurter Sacha Modolo zo goed mogelijk te piloteren, maar opnieuw leek Quick-Step Floors over de beste lead-out te beschikken. Hun kopman Gaviria was echter nergens te bekennen.

Greipel wist zich daarentegen uitstekend te positioneren. De bonkige Duitser zette aan op tweehonderd meter van de streep, en wist Modolo en leider Bevin makkelijk achter zich te houden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

KimJungPoels 5 september 2018 om 16:43

Dat noemen ze nou met overschot. Dit was er een uit het boekje en de rest heeft geen seconde aan de zege kunnen ruiken.

Chasse_patate 5 september 2018 om 17:12

Groenewegen had hier wel leuk mee kunnen doen voor de overwinningen.

Slurpie Blauw 5 september 2018 om 17:29

En Lotto Soudal heeft hem afgedankt.

Haanaf 5 september 2018 om 19:26

Afgedankt lijkt mij wat kort door de bocht.

Onze Gorilla is inmiddels al de 36 gepasseerd. Zijn topdagen zullen de komende jaren toch wel wat minder worden. Het is gewoon lekker voor hem om in zijn herfst van zijn loopbaan op een niveautje lager zelf zijn eigen momenten te kunnen kiezen.

jooprioolpijp 5 september 2018 om 19:17

Zo, volgens mij wil de gorilla iets duidelijk maken. En afgaand op de foto staat hij super strak. Go Greipel!

BW52 5 september 2018 om 19:26

Geweldig voor hem gun het zo

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.