André Greipel verrast met transfer naar Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos
dinsdag 5 november 2019 om 16:04

André Greipel verrast met transfer naar Israel Cycling Academy

André Greipel rijdt in 2020 voor Israel Cycling Academy. Dat heeft de Duitse sprinter bekendgemaakt op social media. Hij keert door zijn transfer terug op WorldTour-niveau, nadat hij afgelopen seizoen koerste voor Arkéa-Samsic. Bij de Franse ploeg werd Greipels contract na een jaar verbroken.

Eerder kwam naar buiten dat Greipel in de belangstelling stond van Corendon-Circus en Wallonie-Bruxelles. De inmiddels 37-jarige Duitser tekent voor één seizoen bij Israel Cycling Academy, dat de licentie van Katusha-Alpecin overneemt en volgend jaar op het hoogste niveau koerst. In december beslist de UCI definitief over die licentie-aanvraag.

Het wordt voor Greipel zijn vierde ploeg in zijn profcarrière. In 2006 werd hij prof bij T-Mobile, dat overging in Columbia. Vervolgens stapte hij in 2011 over naar Omega Pharma-Lotto, het huidige Lotto Soudal. In 2019 deed hij een stap terug naar Arkéa-Samsic, maar daar is hij dus na een seizoen al vertrokken.

Terug in de WorldTour
De ‘Gorilla’ noemt zijn transfer een uitdaging. “Ik kijk er naar uit om weer te presteren op mijn hoogste niveau. Het is een project voor de toekomst, met veel gemotiveerde en getalenteerde renners”, aldus Greipel. “Ik heb het team lang gevolgd en zag de snelle ontwikkeling de laatste jaren. Ik wil daar deel van uitmaken, zeker omdat ik weer kan rijden in de WorldTour.”

“We zijn vereerd dat hij bij onze ploeg komt”, reageert ploegmanager Kjell Carlström. “We zijn ervan overtuigd dat hij weer kan gaan winnen bij ons in 2020, maar bovenal gaat zijn ervaring in de klassiekers en massasprints van pas komen. Zowel voor de andere renners als voor ons management.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.