André Greipel wil pieken naar Vlaanderen, Scheldeprijs en Roubaix
foto: Sirotti
vrijdag 3 februari 2017 om 10:43

André Greipel wil pieken naar Vlaanderen, Scheldeprijs en Roubaix

André Greipel heeft in samenspraak met Lotto Soudal zijn voorjaarsprogramma op papier gezet. De focus van de Duitse kampioen ligt op de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. Om daar in topvorm te verschijnen, maakt de 34-jarige Greipel zijn debuut in de Ronde van Catalonië.

“De aanloop van André via de Challenge Mallorca en de Ronde van Algarve blijft dezelfde”, zegt manager Marc Sergeant op de ploegsite. “We zijn uiteraard blij met de overwinning van André in Mallorca. Daarna gaat hij naar de Abu Dhabi Tour, waar hij onze troef wordt voor de vlakke etappes. De Abu Dhabi Tour is sinds dit jaar WorldTour en heeft dus gewonnen aan belang. Net als vorig jaar staat Parijs-Nice op zijn programma.”

Na de klassiekers naar de Giro
Greipels deelname aan Milaan-San Remo is nog onzeker, zegt Sergeant. “Daarna neemt André voor het eerst in zijn carrière deel aan de Ronde van Catalonië. Hij is 34 jaar en wil proberen in een zo goed mogelijke vorm aan de start te staan van de Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix, vandaar de keuze om Catalonië te gebruiken als voorbereiding. Na een rustperiode zal hij op 1 mei in Frankfurt aan de start staan, en net als de voorbije jaren staat ook de Giro op zijn programma.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2017 11:20
Goed dat Greipel Milaan-Sanremo skipt, die wedstrijd ligt hem niet echt.
Keuze voor Catalonie is op zijn minst opvallend, daar zitten meestal heel zware ritten in, maar wie weet helpt het om goed te zijn in de heilige week.
Hopelijk krijgt naast Greipel ook nog een andere sprinter zijn kans in de Giro.
3 februari 2017 11:25
Spannende keus van Greipel. Afgelopen jaren was hij al uitstekend in de Ronde, denk dat ie daar ook de grootste kans heeft om kort te eindigen.
3 februari 2017 11:29
Opvallend is dat hij daarmee waarschijnlijk wel Ghent-Wevelgem/E3 prijs mist. Ghent-Wevelgem lijkt me een realistischer doel dan Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. (en voor de scheldeprijs hoef je nou niet bepaalt specefiek te trainen als je Greipel heet.)

Overigens vind ik de passie voor die koersen bij Greipel wel mooi, en heeft Lotto voor Milaan-sanRemo ook Roelands die na vorig jaar vol motivatie zal zijn.

Overigens lijkt het er op dat Greipel in zijn carriere langzaam de overstap naar klassieke kasseienrenner aan het maken is... (zijn sprint lijkt ook een beetje af te botten en moet het al meer hebben van iets lastige aankomsten, zie Giro vorig jaar)
3 februari 2017 11:33
Als je zag hoe hij in Vlaanderen reed de afgelopen jaren ben ik benieuwd hoe het gaat als hij zich er op heeft voorbereid.
3 februari 2017 11:45
Snap niet echt wat Greipel hiermee wil bereiken? Ik denk dat een top 20 in RVV en misschien top 10 Roubaix al een halve verrassing wordt. Hij mist gewoon de explosiviteit bergop op een Kwaremont/Paterberg, en is te laat begonnen om echt iets van Roubaix te maken.
3 februari 2017 11:51
Wat zou den Tiesj hier van denken?
3 februari 2017 11:59
Ik vind het mooi die andere aanpak van de Gorilla. Geef hem de meeste kans in GW en Roubaix.
3 februari 2017 12:07
Toch mijn favoriete sprinter van deze generatie. Prachtig hoe deze man mede kleur geeft aan het voorjaar met zijn kamikaze aanvallen in Vlaanderen en Roubaix. En dan ook gewoon nog massasprints winnen in de Tour. Baas!
3 februari 2017 12:24
Ik had na het sterke optreden van Greipel in de Ronde van 2015 best wel wat verwacht in 2016. In 2015 reed hij namelijk erg aanvallend en opende hij de koers. Des te knapper dat hij toen vijftiende werd. Na het wegvallen van Benoot vorig jaar in de RvV had Greipel een beschermde rol, maar dat kwam er toch niet uit.
3 februari 2017 13:02
Ik begrijp hem wel. Hij heeft al zoveel gewonnen, is altijd sterk in deze koersen waar hij zich altijd opgeofferd heeft voor anderen. Nu wil hij een keer zien hoe ver hij zelf kan komen. En als hij zich hier volledig op voorbereid verwacht ik zeker dat hij mee kan doen. Winnen geloof ik niet maar ja dat zou ik vorig jaar ook over Haymann gezegd hebben.
3 februari 2017 13:15
Maakt altijd wel koers in de Ronde. En parijs-roubaix zou hem wel beter moeten liggen. Maar mooie pion erbij voor Lotto
3 februari 2017 13:22
In roubaix meeschuiven in een vroege vlucht, zoals Tom Steels dat al eens bijna succesvol wist te doen en O'Grady al helemaal. Daarachter kijken ze toch maar met z'n allen naar Boonen.
3 februari 2017 13:40
Ik zie nu op procyclingstats dat greipel vorig jaar 35e was in roubauix, en het jaar daarvoor 28e dat is eigenlijk best sterk. Maar ook weer niet sterk genoeg om een beschermde status te krijgen.
3 februari 2017 13:52
Gallopin, Benoot en Greipel die pieken naar de klassiekers. Beetje teveel kopmannen.
3 februari 2017 14:10
@Komi
Op basis van resultaat misschien niet maar wel als je de wedstrijd gezien hebt is dat wel wat anders. Hij heeft zich helemaal suf gereden voor zijn kopmannen.
3 februari 2017 14:11
@Covadonga,

Doe daar dan nog Roelandts en Debusschere bij en je hebt een ploeg met alleen maar kopmannen.
3 februari 2017 14:35
LottoBE heeft dan ook een ploeg die 'verdeel en heersch' moet toepassen ipv met een vastomlijnd plan deze koersen aan te vatten.
3 februari 2017 15:08
Ik vind Greipel een topsprinter en een
heel sympathieke gast. Ik begrijp ook dat hij zichzelf geschikt vindt voor het klassieke werk. Maar Roelandts, Benoot en Debusschere zijn volgens mij nog beter geschikt hiervoor dan de Gorilla. Er wordt trouwens vooral naar Benoot gekeken, maar Debusschere mag zeker niet uit het oog verloren worden. Wat was die vorig jaar indrukwekkend tot zijn val!
3 februari 2017 15:22
Greipel reed daar de laatste jaren opvallend goed als vooruitgeschoven pion. Maar of hij echt meekan met de kleppers, daar twijfel ik toch 'n beetje (veel) aan.
3 februari 2017 17:08
Och,hij wil misschien Hofland wat negeren...
3 februari 2017 21:48
In Vlaanderen toch vaak een renner die de koers openbreekt.
4 februari 2017 19:17
Er zijn legio spurters die klassiekers konden rijden, denk maar aan Zabel!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.