André Greipel wilde geen onnodige risico’s nemen in Gabon

dinsdag 29 januari 2019 om 09:28
André Greipel wilde geen onnodige risico’s nemen in Gabon

foto: Cor Vos (archief)

Dat André Greipel maar met één zege thuiskwam van La Tropicale Amissa Bongo in Gabon was voor veel liefhebbers tegenvallend. Greipel zelf is er wel tevreden mee, vertelt de nieuwe aanwinst van Arkéa-Samsic tegen Het Nieuwsblad. “Het is leuk om zo vroeg in het seizoen te winnen.”

De Duitse sprinter kreeg veel reacties na zijn zege, ook van oud-ploeggenoten van Lotto Soudal. “Van bijna alle renners en ook van Herman Frison en Marc Sergeant. Van iedereen, eigenlijk”, somt de Gorilla op. “Ik wilde mijn carrière graag beëindigen bij Lotto. Door omstandigheden is dat niet gelukt. Case closed, ik geef er verder geen commentaar over.”

Zijn debuut in de Afrikaanse ronde was een ervaring op zich. “Menselijk verrijkend”, noemt de man van 22 etappezeges in grote rondes het zelf. Ondanks dat hij de loftrompet steekt over de koers, weet Greipel dat La Tropicale Amissa Bongo minder goed georganiseerd is dan wedstrijden in Europa. “De wegen zijn minder goed. De wegafsluiting begint pas op honderd meter van de finish. En dan kan ze plots opnieuw ophouden.”

Liever Down Under
De sprints verliepen hectisch, waarbij renners nog op vijf kilometer van de meet probeerden te ontsnappen en vervolgens met zijn allen aanzetten voor de eindsprint. “De thuisrijders hier nemen veel risico’s. Daar wilde ik in januari niet aan meedoen.” Greipel was zijn jaar liever begonnen in Australië, maar zijn Franse werkgever werd daar als Pro-Continentale ploeg niet toegelaten. “Of ik er nu van genoten heb in Gabon of niet? Wat kan ik zeggen? Laten we die vraag maar overslaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.