André Looij genoot van dag in de kopgroep: “Mooi maar zwaar”
zondag 2 april 2017 om 19:55

André Looij genoot van dag in de kopgroep: “Mooi maar zwaar”

André Looij wist pas sinds woensdag dat hij mocht debuteren in de Ronde van Vlaanderen. Toen de sprinter van Roompot-Nederlandse Loterij hoorde dat hij mocht invallen, besloot hij resoluut om mee te gaan springen met de vroege vlucht. “Het was mooi, maar zwaar”, blikt hij terug op zijn dag, voor de camera van WielerFlits.

De Nederlandse ProContinentale formatie was aanvankelijk niet vertegenwoordigd in de grote ontsnapping, terwijl dat het grote doel van de ploeg was. Looij besloot alsnog de sprong te wagen toen het gat met de koplopers zo’n veertig seconden bedroeg. Samen met een andere renner overbrugde hij het verschil. “De kopgroep halen is voor mij het hoogst haalbare hier”, aldus Looij, die uiteindelijk voortijdig uit koers werd gehaald.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 april 2017 20:37
Altijd gedacht dat dit een sprinter was, nu toch al 2x in de ontsnapping van de dag gezien.
2 april 2017 20:43
Niet goed genoeg, maar toont karakter en lef. Hulde.
Itt TLJ - geen karakter, geen lef, en slechte benen. Dat laatste wisten we al, trouwens. Als Tankink de beste renner is, dan weet je het wel.
2 april 2017 21:39
Die kansloze ontsnapping van de dag zal vast interessant zijn voor de sponsor die uren in beeld is, maar de renner in kwestie komt bij mij altijd een beetje zielig over.
2 april 2017 22:53
Weet je wat zielig is? Totaal niet in beeld komen.
3 april 2017 08:33
Het is gewoon een aardige gast, niks zielig!
3 april 2017 10:39
@Kingstown
Zowel van wielrennen als van commercie heb je geen verstand. Uren in beeld met je shirt, ja, dat is erg zielig. En die renner zielig? Lees zijn trots en zijn tevredenheid. En ga eens een keer naar de Ronde toe, dan snap je misschien wat voor gevoel een jonge renner heeft om daar te rijden, zelfs in de kopgroep. Kortom: een erg zielige reactie van je !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.