Andrea Bagioli keert terug in koers na knieoperatie
foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 11:17

Andrea Bagioli keert terug in koers na knieoperatie

Andrea Bagioli keert in de Tour de Wallonie terug na een maandenlange koersonderbreking door een knieblessure. Na de Trofeo Laigueglia kreeg de Italiaanse renner last van zijn knie, waaraan hij uiteindelijk werd geopereerd.

“Ik ben superblij om terug te zijn na zo’n lange periode zonder wedstrijden. Het was een donkere periode”, laat Bagioli via zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step weten. De Italiaan begon het seizoen met het Franse tweeluik Boucles Drôme-Ardèche, waarin hij de Drôme Classic op zijn naam wist te schrijven.

Na een val in de Trofeo Laigueglia begon de ellende echter voor de jonge renner. Hij kreeg last van zijn linkerknie en bleek niet in staat om wedstrijden te rijden. In overleg met de medische staf van het WorldTeam werd uiteindelijk besloten om een kleine operatie uit te voeren. Die operatie verliep met succes.

Na een maandenlange revalidatie verschijnt Bagioli vandaag aan de start van de Tour de Wallonie. In de heuvelachtige ronde liggen zeker kansen voor de Italiaan, die met de nodige ambities aan het vertrek staat. “Ik ga er alles aan doen om de ploeg een overwinning te bezorgen”, klinkt hij al strijdlustig.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor de Tour de Wallonie 2021
flag-it Andrea Bagioli
flag-cz Josef Černy
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry
flag-be Bert Van Lerberghe


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.