Andrea Guardini doet stapje terug naar continentaal niveau
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 7 november 2019 om 09:58

Andrea Guardini doet stapje terug naar continentaal niveau

Andrea Guardini zet zijn carrière voort bij Giotti Victoria-Palomar, een kleine Roemeense ploeg van continentaal niveau. De Italiaanse sprinter kreeg bij Bardiani-CSF geen nieuw contract aangeboden, waardoor hij voor het eerst sinds 2011 geen profploeg heeft.

Teammanager van Giotti Victoria-Palomar is Stefano Giuliani, een oud-wielrenner uit Italië. Afgelopen seizoen ving hij ook al oud-profs als Federico Zurlo, Simone Sterbini en Riccardo Stacchiotti op bij zijn ploeg. Giuliani heeft nu ook Guardini overgehaald. “Zijn waarde is bij iedereen bekend”, zegt de manager.

Stimulans
“Het is een renner die met zijn kracht veel kan betekenen voor onze ploeg. Ik ken hem al lang. Hij is heel vastberaden, geconcentreerd en professioneel. Om met hem te kunnen werken zal een stimulans zijn voor mij en de hele ploeg”, aldus Giuliani. Met Guardini haalt hij een ritwinnaar van de Giro d’Italia 2012 in huis. Ook staat de spurter bekend als Mister Langkawi vanwege zijn 24 ritzeges in de Tour de Langkawi tussen 2011 en 2018.

Guardini werd in 2011 prof bij Farnese Vini-Neri Sottoli. Na twee seizoenen haalde Astana hem naar de WorldTour. In 2017 reed hij een seizoen voor UAE Emirates, voor hij bij Bardiani-CSF belandde. Daar moet hij nu dus vertrekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.