Andrea Pasqualon zegeviert in Grand Prix de Plumelec-Morbihan

zaterdag 26 mei 2018 om 17:22
Andrea Pasqualon zegeviert in Grand Prix de Plumelec-Morbihan

foto: Sirotti

De Italiaan Andrea Pasqualon heeft de heuvelachtige Grand Prix de Plumelec-Morbihan gewonnen. De Wanty-Groupe Gobert-renner weerstond de aanvallen in de slotkilometers en was na 182 kilometer koers de rapste renner voor Julien Simon en Samuel Dumoulin.

De Grand Prix de Plumelec-Morbihan is een eendaagse UCI 1.1-wedstrijd in Bretagne voor coureurs met een machtige punch in de benen. Alexis Vuillermoz schreef vorig jaar de ronde op zijn naam en dit jaar stond hij andermaal aan de start om zijn titel te verdedigen. Concurrentie werd op voorhand verwacht van Warren Barguil en Jonathan Hivert.

Vroege vlucht met vier renners
Na een onrustige openingsfase van de koers lukte het vier renners om na twintig kilometer elkaar te vinden en een poging te wagen het peloton voor te blijven. Marc Fournier (Vital Concept), Fabien Rondeau (Franse selectie), Steven Tronet (Roubaix-Lille Métropole) en Nicolas Baldo (Saint-Michel-Auber 93) en reden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar.

Veel aanvallen inslotfase, Pasqualon de rapste
Pas in de laatste twintig kilometer werd Fournier als laatste vluchter ingerekend. In het peloton volgden er wat aanvallen van onder andere Johan Le Bon, maar de topfavorieten keken naar elkaar. Valentin Madouas (Groupama-FDJ) en Ildar Arslanov (Gazprom-RusVelo) profiteerden hiervan en reden weg, maar werden in de slotkilometers teruggepakt.

In de steile slotkilometer Guillaume Martin, Arthur Vichot, Julien Simon en Vuillermoz het allen, maar niemand wist weg te komen. Het was vervolgens Andrea Pasqualon die zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert in een spurt heel mooie zege cadeau deed.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone