Andrea Tafi (52) nuanceert: “Nog altijd geen contract getekend”
foto: Sirotti (archief)
donderdag 8 november 2018 om 17:45

Andrea Tafi (52) nuanceert: “Nog altijd geen contract getekend”

Update De 52-jarige Andrea Tafi heeft een ploeg gevonden die hem wil laten starten in Parijs-Roubaix. De Italiaanse oud-renner en voormalig winnaar van de Hel van het Noorden wil nog niet zeggen om welke ploeg het gaat. Wel heeft Tafi met Patrick Lefevere gesproken, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De manager van Deceuninck-Quick Step stak hoogstpersoonlijk een stokje voor dat plan. Tafi: “Ik heb met Patrick gesproken. Hij heeft gezegd: ‘Andrea, ik heb een heel goede ploeg. Ik vind het mooi wat je mij voorstelt, maar ik kan jou onmogelijk een plaats geven, want elke renner die in Parijs-Roubaix start, wil die koers winnen.’ Dat begrijp ik, natuurlijk. Gelukkig heb ik een andere grote ploeg gevonden.”

‘Ik volg mijn hart’
“Ik kan helaas niet zeggen welke. Nog niet”, aldus een geheimzinnige Tafi. “Iedereen zegt dat ik gek ben, maar ik vind dat niet. Ik volg mijn hart. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ik wil ook zien waar mijn limieten liggen. Mij ga je niet horen zeggen dat ik zoveelste of zoveelste ga eindigen. Ik ben niet hypocriet. Ik ga trainen en zien waar ik uitkom.”

De Roubaix-winnaar van 1999 zal al zijn voorbereidingen vastleggen in een documentaire. Een deel van die voorbereiding zal hij doen in het trainingscentrum van Mapei in Milaan. Door deze actie zal Tafi de boeken ingaan. “Het is iets wat nog niemand in de geschiedenis van het wielrennen ooit heeft gedaan”, sluit hij af.

Update 8 november, 17.45
Andrea Tafi zelf nuanceert het verhaal van Het Laatste Nieuws. Aan Sporza laat de Italiaan weten nog altijd niet getekend te hebben bij een ploeg. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik met een ploeg onderhandel. Het is een WorldTour-team. Er is echter nog niks getekend. We onderhandelen nu zo’n twee weken. Maar ik kan ook nog altijd met andere teams praten.”

Waarom Tafi nog altijd zijn handtekening niet heeft gezet? “Het project dat ik in mijn hoofd heb, moet door iedereen worden onderschreven. Dan moet je denken aan de fietsconstructeur, kledingfabrikant en andere sponsors. Je moet er samen in geloven. Ik hoop dat we snel tot een akkoord komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.