Andrea Tafi: “In de eerste week van februari wil ik duidelijkheid”
zaterdag 19 januari 2019 om 12:17

Andrea Tafi: “In de eerste week van februari wil ik duidelijkheid”

Hoewel Andrea Tafi de hoop op deelname aan Parijs-Roubaix nog niet heeft opgegeven, heeft de 52-jarige Italiaan nog altijd geen ploeg gevonden die hem aan een plekje op het startvel kan helpen. In de eerste week van februari wil hij duidelijkheid hebben, kondigt hij nu aan.

“Dit is geen grap, maar een echt doel. Ik train er even hard voor als in mijn profjaren”, vertelde Tafi aan Het Nieuwsblad, dat hem trof tijdens de Belgische fietsbeurs Velofollies. In 2019 is het twintig jaar geleden dat hij de ‘Hel van het Noorden’ wist te winnen. “Ik hoop aan de start te verschijnen.”

Rentree
De Italiaan maakte in oktober zijn bekend dat hij dit seizoen zijn rentree in het profpeloton wil maken, om vervolgens Parijs-Roubaix te kunnen rijden. Misschien een onmogelijke droom, voegde hij er destijds aan toe. “Maar ik wil het proberen.”

Hij sprak al met Patrick Lefevere, maar van de manager van Deceuninck-Quick Step kreeg hij al snel te horen dat hij hem onmogelijk een plaats kon geven. Vervolgens werd hij in verband gebracht met Dimension Data, maar ook bij die ploeg maakt hij geen deel uit van de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.