Andrea Vendrame verschalkt medevluchters: “Aanval is de beste verdediging”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 18:10

Andrea Vendrame verschalkt medevluchters: “Aanval is de beste verdediging”

Andrea Vendrame heeft vandaag voor de tweede keer in zijn carrière een ritzege geboekt in de Giro d’Italia. De Italiaan van Decathlon AG2R rondde richting Sappada een indrukwekkende solo af. “Ik heb heel lang moeten wachten op een nieuwe zege”, zei hij na afloop aan Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag was het natuurlijk cruciaal om in de vroege vlucht te geraken. Uiteindelijk lukte dat en hadden we een kopgroep met heel wat verschillende soort renners. Het was een sterke groep, met onder meer Julian Alaphilippe. Hij heeft het vandaag zeer vaak geprobeerd. “, aldus de 29-jarige renner.

Vendrame besloot in de finale niet te wachten op de slotklim. “Ik wilde wat voorsprong nemen voor die slotklim. Aanval is de beste verdediging. Ik koos op de klim zelf voor mijn eigen tempo en kon dat goed volhouden. Dat ik uiteindelijk win, is heel bijzonder. Ik voel veel emoties op dit moment. De vorige jaren kon ik niet winnen (zijn laatste zege dateert van 2021, red.) en dat heeft voor frustratie gezorgd. Nu hoop ik dat ik dit niveau kan aanhouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.