Andreas Leknessund ontdekt zichzelf als klassementsrenner: “Totaal onverwachts”
Foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 12:24

Andreas Leknessund ontdekt zichzelf als klassementsrenner: “Totaal onverwachts”

Wie Andreas Leknessund op voorhand had opgeschreven voor een top 10-notering in het eindklassement van deze Giro, leverde een straffe prestatie. Tot nu toe kwam de 24-jarige Noor nooit verder dan een 27e plaats in de Tour, maar hij is nu wel de nummer acht in de Giro.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kwam nochtans naar de Giro zonder verwachtingen”, vertelt hij in het persbericht van Team DSM. “Ik wilde alleen maar aanvallend koersen en zo een goede Giro rijden. Maar toen ik in de vierde rit de roze trui kon pakken, bood dat een ongelooflijke kans voor mij. Ik stond dan toch goed in het klassement en besloot om die positie te verdedigen, wat uiteraard niet het oorspronkelijke plan was.”

De Noor is dan ook zeer verrast met zijn eindklassering. “Ik had nooit verwacht dat ik hiertoe in staat was. Het waren drie zware weken en als je dan die top 10 kunt behouden, is dat moeilijk te omschrijven. Ik ben superblij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.