Andrew Talansky grijpt de macht op Snowbird
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 6 augustus 2016 om 23:46

Andrew Talansky grijpt de macht op Snowbird

Andrew Talansky heeft de voorlaatste etappe van de Tour of Utah gewonnen. De Amerikaanse kopman van Cannondale-Drapac wist Darwin Atapuma te verslaan op de beklimming naar het skiresort van Snowbird. Hij neemt – met nog één rit te gaan – ook de leiding over van Lachlan Morton.

Op ruim drie kilometer van de finish plaatsten Talansky en Atapuma de beslissende aanval. Toptalent Adrien Costa van de Axeon Hagens Berman wist er nog een derde plaats uit te slepen door Morton achter zich te houden. Talansky stond voorafgaand aan de etappe negen seconden achter de Australische klassementsleider en neemt nu de toppositie in het klassement over in de Amerikaanse rittenkoers.

Morgen staat nog een korte (125,7 kilometer), maar bergachtige etappe van en naar Park City op het programma.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2016 23:48
Moeten we dan toch rekening houden met Andrew voor de Vuelta? Hij reed echt als een baas vandaag. Gewoon de halve klim op kop rijden en dan alsnog Atapuma kloppen in de sprint. Sterk!

Costa blijft ook indrukwekkend.
6 augustus 2016 23:51
Zo jammer en ook weer typisch dat hij het alleen in eigen land kan
6 augustus 2016 23:52
Alsof Morton geen toptalent is/was (bij Cannondale niet helemaal uitgekomen wat er in zat, zoals wel vaker) :P
Talansky lijkt zijn benen te vinden, nu eerst kijken of hij ze in Europa ook heeft of dat het een soort Dave Zabriskie wordt.
6 augustus 2016 23:54
@hongerklopje, heeft natuurlijk gewoon met de tegenstand te maken, want het deelnemersveld is voor een 2.HC-race wel erg ondermaats.
Voor de rest, ondanks het veld dan ; ), Costa echt wat een talent!
6 augustus 2016 23:55
@Netraam
Talansky heeft toch al de Dauphine gewonnen. En eindigde al eens 7e in de Vuelta. Zo slecht is het ook weer niet ;)
7 augustus 2016 00:04
@Purito
Zabriskie heeft ook in Europa grotere wedstrijden gewonnen, maar naar talent gerekend was hij in Californië altijd een stuk beter dan in Europese wedstrijden. Ik hoop alleen dat Talansky zich ook daadwerkelijk doorontwikkelt, want sinds die Dauphiné was het in Europa niet veel meer (helaas).
7 augustus 2016 00:23
Dombrowski slecht, had van deze race een doel gemaakt maar het zat er totaal niet in. Had meer van hem verwacht afgaande op hoe hij in Romandie, de Giro en Zwitserland reed.
7 augustus 2016 00:52
Snow sky
7 augustus 2016 10:29
Weer een motorincident (tijdens de laatste beklimming), waarvan Tao Geoghegan het voornaamste slachtoffer was. Heel jammer, deze jongen zou anders podiumkandidaat zijn geweest.
7 augustus 2016 12:21
Dat was echt genieten met Talansky en Atapuma. Maar Cannondale een zwakke ploeg.:)
Cannondale en BMC hebben Morton vakkundig gefileerd. Talansky mag zijn teamgenoten wel heel dankbaar zijn. Ik denk, dat Kruijswijk in de Giro heel blij zou zijn geweest met renners als King, Bettiol en Alex Howes.
7 augustus 2016 12:32
Quote:
Ik denk, dat Kruijswijk in de Giro heel blij zou zijn geweest met renners als King, Bettiol en Alex Howes.

Wow.. Het gras ziet er aan de andere kant van de oceaan voor jou wel erg groen uit. Bijna lachwekkend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.