Andrew Talansky zet punt achter carrière
dinsdag 5 september 2017 om 19:10

Andrew Talansky zet punt achter carrière

Andrew Talansky stopt met wielrennen. De 28-jarige Amerikaan van Cannondale-Drapac maakte dat vandaag bekend op Instagram.

Talansky geeft geen reden voor zijn opvallende beslissing. “Ik zal de kameraadschap tussen de ploeggenoten missen, maar bovenal mis ik straks mijn fans”, klinkt het. “Hoewel mijn carrière als beroepsrenner erop zit, is dit ook de start van het volgen van mijn passie. Ik kijk ernaar uit om hier binnenkort meer over te delen. Tot dan wil ik iedereen uit naam van mijzelf en mijn familie bedanken voor zeven fantastische jaren.”

Talansky werd in 2011 prof bij het toenmalige Garmin-Cervélo. Zijn grootste wapenfeit is de eindoverwinning in het Critérium du Dauphiné in 2014. Vorig jaar werd hij nog vijfde in het eindklassement van de Vuelta. In de Ronde van Californië won hij dit jaar de bergetappe naar Mount Baldy.

After a great deal of thought and consideration, it is time to bring down the curtain on my career as a professional cyclist. It has been a truly incredible ride. I’ll miss my teammates and the camaraderie on and off the bike, but most of all I’m going to miss the fans. Few sports put its fans closer to the action, which is a large part of what makes pro cycling so special. Your support and encouragement, on good days and bad, has meant more to me than I can express. I’ve lived out a dream and I have Slipstream Sports and you, the fans, to thank for that. While this is the end of the road for my pro cycling career, it’s also a new beginning to follow my passion, and I look forward to sharing more soon. Until then, on behalf of myself and my family, thanks for seven great years.

Een bericht gedeeld door Andrew Talansky (@andrewtalansky) op

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
5 september 2017 22:47
Wat @RV zegt. Groot talent, en er dan achter komen dat meer dan een vijfde plaats in de Vuelta er niet inzit zonder bepaalde grenzen te overschrijden. Benieuwd wat ie nu gaat doen. Koken? Of toch pokeren, darten of rappen?
5 september 2017 23:06
Ik hoop dat het niet de voor de hand liggende redenen zijn. 28 .. dan moet het oogsten nog beginnen, het is sowieso opmerkelijk. Maar als je gedesillusioneerd stopt dan heb je het niet over het volgen van je passie volgens mij.
5 september 2017 23:22
Soort Vanhooydonckje lijkt mij, zal weldra wel blijken
5 september 2017 23:32
Weer veel reacties hier in de trant van 'Kijk mij eens weten hoe het wereldje in elkaar zit.'
5 september 2017 23:32
Carrière verkakt bij cannondale/garmin maar om te stoppen? Mocht ik hem zijn, zou ik kijken om kans te wagen bij ander team.
Nu op is op, en als hij inderdaad een andere passsie heeft, why not! Succes
6 september 2017 00:23
Misschien mist ie gewoon het heilige vuur en investeert ie liever zijn tijd in dingen die hij leuker vind, zonder direct ver te gaan gissen naar dopinggeralateerde redenen. Heb sowieso bij wat meer renners uit de VS van deze generatie het idee dat ze niet voor de volle 100% willen of kunnen leven voor deze sport. En eerlijk gezegd moet je ook een beetje niet goed wijs zijn om dat te kunnen ;)
6 september 2017 00:56
Zeer verrassend, had ik helemaal niet aan zien komen, jammer van de gemiste potentie.
6 september 2017 01:14
Het verschil in haardos tussen die Garmin-foto en de Cannondale-foto is alweer opmerkelijk - vroegtijdige kaalheid, zoals bij zoveel andere profwielrenners.
Hier past enkel nog een vers van Jotie 't Hooft: "Kaal van schrik holde ik naar binnen"
6 september 2017 07:19
Hij is helemaal niet vroegtijdig kaal man.
6 september 2017 07:26
Lekker gissen en speculeren. De helft van de WF-leden kan zo eens aanschuiven bij RTL Boulevard.
6 september 2017 07:38
@rv
Mijn NL schiet te kort om "(vroegtijdig) kaal worden" in een substantief te vatten, vandaar de keuze voor 'kaalheid' (hij lijkt op weg, net als Boonen, Valverde,...)
Kijk eens rond op een voetbalveld, volleybalmatch... en vergelijk
6 september 2017 07:56
Misschien heeft hij net als andere profwielrenners dag in dag uit met een helm op zijn haardos gereden. Zie je zelden op een voetbalveld of bij een volleybalmatch...Vergelijk maar eens.
6 september 2017 08:10
Nee, hij heeft gewoon een kort geknipt koppie, je ziet dat de haargrens op de 2 foto's gewoon identiek is.
6 september 2017 09:05
Ok, dan zal het de lichtinval zijn die mij op het verkeerde been zet.
6 september 2017 12:07
Mooiste was dat hij in de tour 2013, etappe 9, samen met Hesjedal & Dan Martin de hele sky train naar de verdommenis reed door vanaf de start met heel Garmin maar te blijven gaan en gaan en gaan. Resultaat was etappewinst voor Dan Martin en Porte (toen Sky) 18 minuten aan de broek kreeg en van 2 naar 33 zakte.
http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_France_2013_Stage_9_Bagneres_de_Bigorre
6 september 2017 13:26
Waarbij Hesjedal volgens mij Kennaugh letterlijk naar de verdommenis reed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.