Andrey Amador loopt breuken in enkel en voet op bij trainingsongeval met vrachtwagen
screenshot
zaterdag 11 mei 2024 om 14:19

Andrey Amador loopt breuken in enkel en voet op bij trainingsongeval met vrachtwagen

Update Andrey Amador is donderdag tijdens een trainingsritje gevallen en belandde vervolgens met zijn voet onder de wielen van een vrachtwagen. De Costa Ricaan heeft daarbij breuken in zijn enkel en voet opgelopen, meldt zijn ploeg EF Education-EasyPost op sociale media. Van zijn fiets is na het ongeluk niet veel meer over, blijkt uit een foto die rondgaat op sociale media.

De in Spanje woonachtige Amador was aan het gravelen in La Garriga, tussen Barcelona en Girona. Hij slipte weg tijdens een klim, waardoor zijn fiets en een van zijn voeten onder de wielen van een vrachtwagen belandden.

In eerste instantie werd er gesproken over een blessure aan zijn scheen- en kuitbeen, maar EF Education-EasyPost heeft inmiddels laten weten dat hij breuken aan zijn voet en enkel heeft opgelopen. Voor de rest heeft hij geen blessures overgehouden aan het ongeval. Wel is zijn fiets in ernstige staat. Van de Cannondale is weinig meer over, is te zien op de onderstaande foto.

Update (14.19 uur)

EF Education-EasyPost heeft inmiddels meer informatie gegeven over het ongeluk van Amador. “Amador slipte weg op een gravelklim, waarna zijn fiets onder een vrachtwagen kwamen en zijn voet overreden werd. Hij heeft breuken opgelopen in zijn enkel en voet, maar heeft voor de rest geen blessures”, laat het Amerikaanse team weten op X.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.