Andrey Zeits maakt verrassende overstap naar Mitchelton-Scott

woensdag 14 augustus 2019 om 10:51
Andrey Zeits maakt verrassende overstap naar Mitchelton-Scott

foto: Cor Vos

Andrey Zeits rijdt komend seizoen niet meer in het blauwe tenue van Astana, maar in het shirt van Mitchelton-Scott. De 32-jarige renner heeft een contract getekend tot en met 2021. De ervaren Zeits verlaat na twaalf seizoenen de Kazachse WorldTour-formatie voor een Australisch avontuur.

Zeits maakte in 2008 zijn profdebuut voor Astana en sloofde zich jarenlang uit voor kopmannen als Alexandre Vinokourov (de huidige teammanager, red.), Alberto Contador, Fabio Aru en Miguel Ángel López. De Kazach – die te boek staat als een meer dan verdienstelijk klimmer – wist al achttien grote rondes uit te rijden.

Zeits zal volgend seizoen de nodige kilometers op kop rijden voor onder meer de gebroeders Yates en Esteban Chaves. “Mijn specialiteit zijn de grote rondes”, zo vertelt de Kazach in een perspraatje van de ploeg. “Ik wil graag mijn ervaring en kwaliteiten delen, om op die manier goede resultaten te boeken met mijn kopmannen.”

Ploegleider Matt White is een tevreden man na het aantrekken van Zeits. “Andrey is echt een harde werker. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de successen van Astana. Hij heeft enorm veel ervaring en is een toegevoegde waarde voor de grote rondes en kortere rittenkoersen.” Zeits’ huidige ploeg Astana moest eerder vandaag al afscheid nemen van Dario Cataldo en Davide Villella.

Zeits (links) viert in 2015 samen met Diego Rosa de Vuelta-zege van Fabio Aru – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.