Androni Giocattoli blijft jaar langer hoofdsponsor ploeg Savio
foto: Androni Giocattoli
vrijdag 6 april 2018 om 14:28

Androni Giocattoli blijft jaar langer hoofdsponsor ploeg Savio

Gianni Savio heeft een langere samenwerking met hoofdsponsor Androni Giocattoli aangekondigd. Ook in 2019 prijkt de naam van de Italiaanse speelgoedfabrikant op de tenues van de Italiaanse ProContinentale formatie. Het bedrijf verbindt zich daarmee voor een twaalfde jaar aan de ploeg van Savio.

De nieuwe verbintenis werd vandaag in Piemonte getekend door oprichter Mario Androni en Savio. De excentrieke manager geeft aan dat mede door de steun van Androni Giocattoli de ploeg talenten heeft kunnen oppikken. “Ik wil graag Egan Bernal onthouden, die nu de stap heeft gemaakt naar Sky”, zegt Savio op de site. De ploeg ving ook gearriveerde renners op, die daarna weer de stap naar de wereldtop konden maken. Savio haalt als voorbeeld de inmiddels overleden Michele Scarponi aan, die Tirreno-Adriatico en drie Giro-etappes won namens Androni Giocattoli.

“In onze geschiedenis met het merk Androni Giocattoli mogen we Franco Pellizotti niet vergeten. Hij gaf ons een prachtige driekleur”, blikt Savio terug. Sinds enkele jaren is Sidermec, een bedrijf dat tin verwerkt, de co-sponsor.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 14:38
gearriveerde renners? aangekomen?
6 april 2018 14:38
"opvangen van gearriveerde renners", is dat een eufemisme voor het in dienst nemen van tot dat moment geschorste renners als Scarponi en Pellizotti?
Niet dat ik daar nu een groot punt van wil maken verder, maar ik vind het vrij opvallend dat Savio juist die twee renners noemt als hoogtepunten uit de geschiedenis van de ploeg.
6 april 2018 14:41
Eufisme voor renners die elders werden afgeschreven.
6 april 2018 15:41
@Grobbel
Die twee Renners zijn ook wel de enigen die ooit een platte prijs gereden hebben voor Androni... Voor de rest is het Ronde van Venezuela/Roemenie/Langkawi waar ze winnen.
Hij kan Rujano (Giro) en Rebellin (Waalse Pijl) nog noemen maar daar wordt het natuurlijk niet beter van...
6 april 2018 17:05
hoofdsponsor. Maar het gaat hier vooral om hoe veel subsponsers er ook nog zijn. Want daar is androni koning in.
6 april 2018 19:03
West, cattaneo is ook geen slechte
6 april 2018 19:45
Rujano heeft ook goede uitslagen voor zijn ploeg gehad, maar daar had savio ruzie mee op het laatst dus die noemt ie niet. Ook Simoni heeft daar afgebouwd na zijn goede girojaren en rebellin heeft ook nog wat mooie koersen voor die ploeg gewonnen (oa waalse pijl). En vergeet Sella niet, of toch maar wel.
Ook 3e geworden in de giro onder savio: Deze Rujano.

Wiki Rujano:

Het Europese wielerpubliek maakte kennis met Rujano in de Ronde van Italië van dat jaar. Hij reed aanvallend in de eerste bergetappes, veroverde zo de bergtrui en zou deze niet meer afstaan tot de aankomst in Milaan. Rujano steeg echter ook steeds meer in het algemeen klassement en had op de voorlaatste dag, met de loodzware bergrit naar Sestriere voor de boeg, ook nog kansen op de roze trui. Rujano won deze etappe, zijn eerste zege in Europa, maar bleef in de stand steken op een derde plaats.
Begin 2006 kreeg Rujano's manager een conflict met de sportief directeur van Rujano's ploeg, Gianni Savio. Hierdoor kon hij een groot deel van het voorjaar geen koersen rijden en pas begin april werd het conflict opgelost. Mede hierdoor begon hij in mindere conditie aan zijn tweede Giro.

Vanaf 2011 rijdt hij voor Androni Giocattoli.[2] In de Ronde van Italië van dat jaar won Rujano de etappe naar de Großglockner, nadat hij eerder in de ronde al tweede werd in de bergrit met finish boven op de Etna. In de bergetappes was hij één van de weinigen die bij de uiteindelijke winnaar, Alberto Contador kon aanklampen.
6 april 2018 20:18
Ik herinner me Felline, Rosa, De Marchi. Renners die via Androni hogerop zijn gekomen. Waarom zou dat niet kunnen voor de huidige generatie: Sosa, Masnada, Vendrame, Ballerini?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.