Androni Giocattoli dreigt stekker uit de ploeg te halen
foto: Sirotti
donderdag 19 januari 2017 om 14:21

Androni Giocattoli dreigt stekker uit de ploeg te halen

Slecht nieuws blijft zich opstapelen voor teammanager Gianni Savio. Nadat zijn ploeg Androni Giocattoli-Sidermec woensdag geen uitnodiging kreeg voor de honderdste Giro d’Italia, dreigt een van de twee hoofdsponsoren te vertrekken.

Beslissing naar aanleiding van de Giro genomen
Speelgoedfabrikant Androni Giocattoli denkt hardop na over het stoppen van zijn sponsoractiviteiten. “Het was een hard gelag”, vertelt eigenaar Mario Androni aan Tuttobiciweb over het missen van La Corsa Rosa. “We zijn erg teleurgesteld, omdat ik ervan overtuigd was dat we na een jaar aan de zijlijn weer zouden deelnemen aan de Giro.”

Het missen van de Giro heeft mogelijk gevolgen voor de ploeg, vertelt Androni. “Vorig jaar heb ik een evaluatie gedaan. Toen heb ik besloten om, in het geval dat we opnieuw geen uitnodiging zouden krijgen voor de Giro, mijn sponsoractiviteiten binnen de wielersport te beëindigen. […] Het bedrijf Androni Giocattoli staat op het punt om het hoofdstuk binnen de wielerwereld, dat ons nog veel voldoening gaf, af te sluiten.”

Wanneer en of het bedrijf zich daadwerkelijk terugtrekt, valt nog te bezien. Bij Androni Giocattoli-Sidermec staan onder meer het toptalent Egan Arley Bernal (foto), Marco Benfatto, Francesco Gavazzi, Rodolfo Torres en de piepjonge, veel besproken Costa Ricaan Kevin Rivera onder contract.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2017 14:34
De RCS heeft wat het wilt! Lampre, Liquigas en Androni weg, Nippo bestaat alleen nog maar dankzij de Jappen. Nu alleen nog Bardiani en Willier Triestina uit de weg zien te ruimen..
19 januari 2017 14:40
Androni Giocattoli had beter een WT ploeg kunnen gaan sponsoren. je kan niet eisen om een wildcard te krijgen voor een grote ronde als ProConti ploeg. overigens lijkt me een beetje zelfreflectie ook wel op zijn plaats met 1 a 2 dopinggevallen per jaar.
19 januari 2017 14:43
En dat allemaal de schuld van de RCS. Knap hoor.
19 januari 2017 14:49
De RCS heeft deze ploeg niet kapot gemaakt, dat hebben de renners gedaan die uit het verkeerde potje hebben gesnoept. Daarnaast is er toen nog dat gezeik met Hoogerland en zijn salaris geweest. Dat alles bij elkaar zal er voor de RCS teveel aan zijn geweest. Dus de hand in eigen boezem steken lijkt mij in deze beter dan het gebruikelijke vingertje wijzen.
19 januari 2017 14:54
8.6 zegt het goed, wanneer de sterkere ITA - sposoren gewoon de koppen bijeen gestoken hadden en allemaal een plekje op een onbeschrijfelijk wirwar-shirt hadden bemachtigd was er zonder meer een sterke ITA WT Ploeg overgebleven,
19 januari 2017 15:14
Tsja het zou toch jammer zijn. Voor een PCT team toch een erg sterk team met veel leuke jonge talenten.
19 januari 2017 15:35
Bahrein, UAE en Astana.... dat zijn nog 2 1/2 Italiaanse WT ploegen + Willier en Bardiani...die van RCS moeten hun koers ook in het buitenland verkocht krijgen. Polen is een groeimarkt en Rusland een enorm afzetgebied...
19 januari 2017 15:35
@FDJ

Dat van hoogerland heeft nooit het landelijk nieuws daar gehaald hoor. laat staan het buitenland.
19 januari 2017 15:39
De RCS heeft hier ook wel deels schuld aan vind ik. Natuurlijk is Androni ook niet heel goed bezig met zo af en toe een dopinggeval. De keuzes voor Gazprom en CCC zijn allebei uit puur commerciële overwegingen gemaakt en dat kost een Italiaans team nu misschien de kop omdat ze meer aan zichzelf denken dan aan de wielersport in het eigen land.
19 januari 2017 15:47
Geheel eens met 8.6 en Romans, enige reflectie lijkt Savio vreemd.
19 januari 2017 15:49
Niet zo naïef: een Giro wildcard kun je kopen. Wil of kun je dat niet, dan geen Giro. Zo doet Sprandi het nu voor de tweede keer en ook Gazprom zal wel iets met Colnago hebben geregeld
19 januari 2017 16:56
Android heeft nu natuurlijk wel wat leuke talenten maar het is niet meer het team dat met Scarponi een Italiaanse klassementsrenner had die in staat was podium te rijden. De huidige ploeg zal op flink minder budget draaien. Het bedrijf Androni Giocatolli is zelf dus ook wat te verwijten. Er staat geen ploeg meer die boven elke twijfel verheven is wat betreft het krijgen van een wildcard
19 januari 2017 17:05
@Kirsipuu...... Dat is nu het het punt. Scarponi, Rujano, Pellizotti, bepaald geen renners met een brandschoon verleden. Maar dat gaf niets. Ze konden mee in het klassement en zorgden voor publiciteit. Het draait om uitslagen rijden en dat doet Androni onvoldoende. Daarom gaan ze liever voor Gazprom en niemand stelt de vraag of deze ploeg wel schoon rijdt.
19 januari 2017 19:13
Logische stap van Androni.
19 januari 2017 19:20
Logisch, Italië sloopt zijn eigen wielercultuur.
19 januari 2017 19:49
Ze hebben ook nauwelijks renners die enigszins aansprekend. Je kan wel van alles verwachten, maar moet je ook zorgen dat je het afdwingt!
19 januari 2017 20:12
Wederom vrouwenretoriek
20 januari 2017 15:06
@Gompie Pardon? Torres vorig jaar een van de smaakmakers in Lombardije, Gavazzi bijna in elke Italiaanse koers top-10, Palini afgelopen twee jaar 15 zeges, Bernal 4e in ronde van de toekomst, Benfatto vorig jaar 9 zeges, Cattaneo en Ballerini grote Ialiaanse talenten.

En wat heeft CCC? een 36 jaar oude tijdrijder en Ponzi & Paterski..
24 januari 2017 12:44
Astana, en de Arabische prinsen zijn het nieuwe Italiaanse wielrennen. Kom op mensen, lees eens terug wat je allemaal neertypt.. :( Als Vino onder een auto komt en de prinsen laten het geld rollen in een balletvoorstelling, dan is het over met het Italiaanse wielrennen.
#RedtSavio

Om te reageren moet je ingelogd zijn.