Androni Giocattoli-Sidermec ontvangt alsnog wildcard voor Giro d’Italia
foto: Cor Vos
donderdag 15 april 2021 om 14:23

Androni Giocattoli-Sidermec ontvangt alsnog wildcard voor Giro d’Italia

Androni Giocattoli-Sidermec zal dit jaar dan toch te zien zijn in de Giro d’Italia. De formatie van Gianni Savio kreeg aanvankelijk geen uitnodiging voor de komende editie van de Italiaanse ronde, maar profiteert nu optimaal van het terugtrekken van Vini Zabù.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aanvankelijk gingen de wildcards naar Alpecin-Fenix, Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù. Die laatste formatie kwam de afgelopen weken echter negatief in het nieuws. Eind maart werd bekend dat Matteo De Bonis betrapt was op EPO, enkele maanden na een positieve test van Matteo Spreafico tijdens de laatste Giro d’Italia.

Vini Zabù riskeert nu een algehele schorsing van de UCI vanwege twee dopinggevallen in de laatste twaalf maanden. Het team besloot een schorsing niet af te wachten en gaf eerder vandaag op eigen initiatief de Giro-wildcard terug aan RCS. “Laat dit een les zijn voor alle sporters die nog steeds proberen vals te spelen”, zo stond in het persbericht.

En zo kwam Androni Giocattoli-Sidermec weer in beeld voor de laatste wildcard voor de Ronde van Italië. Ploegbaas Savio kan nu dus opgelucht ademhalen. De formatie pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen. Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bais de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.