Androni Giocattoli-Sidermec wint opnieuw Ciclismo Cup

donderdag 10 oktober 2019 om 18:17
Androni Giocattoli-Sidermec wint opnieuw Ciclismo Cup

foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec heeft voor het derde jaar op rij de Ciclismo Cup gewonnen. De formatie van de markante manager Gianni Savio heeft dit seizoen 854 punten gesprokkeld, waarmee het Neri Sottoli-Selle Italia KTM (825 punten) nipt wist af te houden.

Neri Sottoli-Selle Italia KTM leek in de afsluitende Gran Piemonte uitstekende zaken te doen, aangezien kopman Giovanni Visconti naar de achtste plaats wist te rijden. Het bleek voor zijn ploeg echter niet voldoende om alsnog de Ciclismo Cup te winnen. Die gaat voor het derde op rij naar Androni Giocattoli-Sidermec.

De winnende ploeg kreeg lange tijd een wildcard voor de Giro d’Italia, maar mede door UCI-hervormingen (waardoor een organisator minder wildcards kan uitdelen) is dat dit jaar niet meer het geval. Tegenwoordig is eindwinst niet meer dan een goede sollicitatie bij Giro-organisator RCS.

Visconti zag zijn ploeg net naast de eindzege grijpen, maar de ervaren Italiaan won wel het individuele klassement. De puncheur won dit jaar de Giro della Toscana, werd tweede in Tre Valli Varesine en verzamelde nog heel wat top 10-noteringen.

flag-it Ciclismo Cup – Eindranking na de Gran Piemonte 
1. flag-it Androni Giocattoli-Sidermec – 854 punten
2. flag-it Neri Sottoli-Selle Italia-KTM – 825 punten
3. flag-bh Bahrain-Merida – 541 punten
4. flag-ae UAE Emirates – 317 punten
5. flag-it Bardiani-CSF – 301 punten
6. flag-it Nippo-Vini Fantini-Faizanè – 261 punten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair