‘Androni stopt als hoofdsponsor ploeg-Savio’
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 14 augustus 2020 om 19:58

‘Androni stopt als hoofdsponsor ploeg-Savio’

Het einde van een tijdperk is nabij. De Italiaanse speelgoedfabrikant Androni stopt na twaalf jaar als sponsor van de wielerploeg van Gianni Savio. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de sponsor na dit seizoen ermee ophoudt.

De huidige co-sponsor Sidermec blijft naar verluidt wel betrokken bij de ploeg. Daardoor moet manager Gianni Savio op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

In 2007 droeg de Italiaanse ploeg, inmiddels een ProTeam van het tweede wielerniveau, voor het eerst de naam Androni Giocattoli, zoals het de maker van kinderspeelgoed officieel heet. Eerst drie jaar langs als tweede naamsponsor (na Serramenti PVC Diquigiovanni) en vanaf 2010 als hoofdsponsor.

Achtereenvolgens Serramenti PVC Diquigiovanni, Venezuela, Sidermec, Bottecchia en opnieuw Sidermec waren sindsdien verbonden aan het team van de excentrieke Savio. Naast een rits aan Italianen braken bij Androni ook Zuid-Amerikaanse talenten door, waaronder Egan Bernal en Iván Ramiro Sosa van Team Ineos. Met Kevin Rivera heeft Savio mogelijk een nieuw talent in huis.

In het Androni-tijdperk reden ooit twee Nederlanders voor de ploeg. Kenny van Hummel en toenmalig Nederlands kampioen Johnny Hoogerland kwamen in 2014 één seizoen uit voor de Italiaanse formatie.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.