Angelo Van den Bossche toont zich op profniveau: “Niet evident als je veertig uur werkt”

Angelo Van den Bossche toont zich op profniveau: “Niet evident als je veertig uur werkt”

Foto: Geofco-Doltcini Materiel Velo.com

zaterdag 25 juni 2022 om 15:24
Interview

Ook een pak continentale renners op de deelnemerslijst van het Belgisch kampioenschap in Middelkerke dit weekend. Eentje daarvan is Angelo Van den Bossche van Geofco-Doltcini Materiel Velo.com. De Hammenaar reed zich vorige week nog in de kijker in de Baloise Belgium Tour.

Van den Bossche is 25, maar wel pas bezig aan zijn eerste jaar op continentaal niveau. “Voordien was ik actief bij elite zonder contract- en belofteploegen. Na een seizoen met goeie prestaties in Ardense koersen was het voor mij heel simpel: ofwel was het tijd voor een stap hogerop, ofwel zou ik stoppen. En eind november kwam het verlossende telefoontje van Geoffrey Coupé.”

Shift vlak voor Belgium Tour
Maar dat wil niet zeggen dat Van den Bossche full time prof is. “Ik werk momenteel in de farmaceutische sector, in een ploegensysteem. Ideaal voor een coureur, want als je shift stopt om 14 uur kan je nog een uur of twee, drie trainen. En omgekeerd, als je na de middag begint met werken, kan je daarvoor een mooie training doen. Het enige probleem: als je veertig uur werkt, kan je moeilijk dertig uur trainen als een echte prof. Bij ons is het maximaal vijftien uur.”

Des te straffer als jongens als Van den Bossche in de Baloise Belgium Tour op een hoog niveau meedoen. “Dinsdag voor de ploegenvoorstelling, toen de ploeg volop aan het samenkomen was, moest ik met de vroege opgaan. Daarna heb ik mij nog rap gehaast om de ploegenvoorstelling te halen. En daags na de Baloise Belgium Tour moest ik met de late shift op. Dat is het leven van een continentaal renner (lacht).”

“Toch ben ik blij dat ik mij heb kunnen tonen. In de slotrit ben ik na de tussensprint met een vijftal jongens in de aanval getrokken. Het waren de lastigste vijftig kilometer uit mijn carrière. We moesten vechten voor elke meter, want met de Gouden Kilometer in aantocht kregen we amper een halve minuut van het peloton. Achteraf hoorde ik van jongens in het peloton: jullie moeten verschrikkelijk hard gereden hebben voorin, want ze hebben echt gekoerst om jullie zo snel mogelijk te grijpen. En om dat dan te doen op zondag, live op Sporza, is fantastisch voor mij.”

Dries De Bondt als voorbeeld
De lijn doortrekken op het BK in Middelkerke wordt lastig, beseft Van den Bossche. “Dat is niet mijn parcours. Misschien kunnen we voor een vroege vlucht gaan. Ik kijk eerder naar de lastige koersen in het najaar zoals de GP Jef Scherens en de Druivenkoers. Ik besef ook dat, als ik nog ergens een profcontract wil krijgen, ik uitslagen zal moeten rijden. En zelfs dan wordt het, gezien mijn leeftijd, niet evident. Maar ik hoop dat ploegen mij toch een kans geven. Dries De Bondt en Oliver Naesen hebben toch bewezen dat je op latere leeftijd nog altijd kunt ontbolsteren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.