Van Gompel, Kleur op Maat, Zesdaagse van Melbourne
foto: Wouter Toelen
vrijdag 8 februari 2019 om 11:05

Van Gompel, Kleur op Maat, Zesdaagse van Melbourne

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Mathias Van Gompel, Kleur op Maat en de Zesdaagse van Melbourne.

Mathias Van Gompel verlaat Ronde van Valencia

Mathias Van Gompel gaat niet meer van start in de derde rit van de Ronde van Valencia. De Belg is gisteravond ziek geworden, meldt zijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise. Van Gompel reed in de individuele tijdrit de 144e tijd.


Aniek van Alphen langer bij Kleur op Maat

Veldrijdster Aniek van Alphen koerst ook de volgende crosswinter in het shirt van Kleur op Maat. De 20-jarige Nederlandse heeft haar contract met de Belgische werkgever voor een jaar verlengd. De ploeg gaat volgend seizoen verder als BNS Technics.

De damesploeg van Iwan Gevers is al zeven jaar actief in het veldrijden. Co-sponsor BNS Technics, gespecialiseerd in airconditioning, warmtepompen, ventilatie en zonnepanelen, neemt vanaf september de hoofdsponsoring over van Kleur op Maat.

Ondanks dat er veel interesse was voor Van Alphen was het voor de ploeg niet heel moeilijk om de nummer acht van het EK voor beloften langer aan zich te binden. “We hebben niet heel veel moeite moeten doen om haar aan ons te binden. Haar contract werd flink opgewaardeerd en het familiaal karakter van het team is de aanleiding voor Aniek om te verlengen”, vertelt Gevers.


Welsford en Scott aan de leiding in Zesdaagse van Melbourne

Sam Welsford en Cameron Scott staan na de eerste dag van de Zesdaagse van Melbourne bovenaan. Het Australische duo heeft in totaal 102 punten gescoord. De twee hebben een voorsprong van 28 punten op het Nieuw-Zeelandse duo Shane Archbold en Aaron Gate, met de Brits-Australische-combi Stephen Bradbury en Jarrad Drizners op de derde plaats met 71 punten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.