Anna Plichta koerst volgend seizoen voor Lotto Soudal Ladies
foto: Cor Vos
donderdag 29 oktober 2020 om 15:22

Anna Plichta koerst volgend seizoen voor Lotto Soudal Ladies

Anna Plichta zal volgend seizoen koersen voor Lotto Soudal Ladies. De 28-jarige Poolse verlaat Trek-Segafredo en tekent een tweejarig contract. “België voelt als mijn tweede thuis”, zo laat Plichta weten in een perscommuniqué.

“Ik keek al enkele jaren met interesse naar Lotto Soudal Ladies. Ik krijg nu de kans om bij deze ploeg te tekenen en die grijp ik met beide handen aan. Mijn partner komt uit België en ik breng er jaarlijks veel tijd door. Het voelt als mijn tweede thuis en het voelt dan ook als een hele logische transfer.”

Plichta reed de voorbije seizoenen in dienst van kopvrouwen als Anna van der Breggen (als renster van Boels-Dolmans) en Lizzie Deignan, maar zal bij Lotto Soudal Ladies meer vrijheid krijgen. “Het is een nieuwe uitdaging. Ik krijg nu de kans om voor eigen rekening te rijden en dat zorgt voor extra motivatie richting 2021.”

De Poolse kroonde zich dit seizoen tot nationaal kampioene in het tijdrijden. Op het Europees kampioenschap tijdrijden in Plouay wist ze naar een zevende plaats te snellen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.