Anna van der Breggen, Jasper Ockeloen, Wout van Aert, Paolo Totò
foto: Boels-Dolmans
zondag 18 februari 2018 om 20:00

Anna van der Breggen, Jasper Ockeloen, Wout van Aert, Paolo Totò

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over het mountainbike-avontuur van Anna van der Breggen, de kansen van Wout van Aert in Strade Bianche en de winst van Totò.

Anna van der Breggen en Jasper Ockeloen verkennen mountainbike wedstrijd Cyprus

In Cyprus hebben Anna van der Breggen en Jasper Ockeloen samen het parcours van de eerste etappe van de Cyprus Sunshine Cup verkend. Op Instagram is te zien hoe ze samen door de straten van Lefkara de veertien kilometer lange tijdrit verkennen. De Cyprus Sunshine Cup is een vierdaagse mountainbike wedstrijd die van 22 tot 25 februari op de kalender staat.


Kopecky beste junior in Hulst

De veldrit bij de junioren van vandaag in het Zeeuwse Hulst is een prooi geworden voor Tomas Kopecky. De jonge Tsjech van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice bleef Europees kampioen Loris Roullier voor. Niels Vandeputte uit België eindigde als derde in de Vestingcross. De beloften reden geen eigen wedstrijden; zij koersten samen met de elites.


‘Van Aert geen kanshebber voor winst Strade’

De kans dat Wout van Aert over twee weken Strade Bianche wint, is klein. Dat zegt 83% van de lezers van WielerFlits. Zij vinden de Belgische wereldkampioen veldrijden geen serieuze kanshebber op de winst in Toscane. De poll werd opgesteld nadat de organisatie speciaal voor Van Aert nog een wildcard gaf aan Veranda’s Willems-Crélan. Bijna 500 stemmers (van de 3700) zien de veldrijder wel meedoen voor de overwinning in de WorldTour-koers. Strade Bianche wordt op 3 maart verreden. [poll id=”729″]


Continentale renners juichen in 1.2-koersen

Als je ingezet had op winst van Totò, dan zit je goed in de GP Laguna Porec. De 27-jarige Paolo Totò, uitkomend voor Sangemini-MG.Kvis, wist namelijk zijn goede vorm uit de Trofeo Laigueglia (tweede) door te trekken naar Kroatië. Hij kwam solo over de streep. De Oostenrijker Lukas Schlimmer werd tweede, voor Andrea Toniatti uit Italië. Klik hier voor de volledige uitslag. In Turkije wordt de komende tijd genoeg gekoerst. De Grand Prix Alanya was vandaag de opener van het Turkse wegseizoen. Kirill Pozdnyakov van Synergy Baku bleef daar thuisrijder Onur Balkan en de Rus Ivan Balykin voor. Pozdnyakov is de regerend nationaal kampioen van Azerbeidzjan, maar zijn naam is niet geheel zuiver. Hij werd vorig jaar betrapt op methylfenidaat, waardoor al zijn uitslagen vanaf april geschrapt zijn. Daaronder zijn eindzege in de Ronde van Azerbeidzjan. Eén uitslag bleef staan: zijn nationale titel. Vanaf 6 december mag hij weer koersen. Klik hier voor de volledige uitslag.


Meintjes wilde altijd al terug naar Dimension Data

Louis Meintjes is in de Ronde van de Algarve zijn seizoen geopend, in dienst van Dimension Data. De afgelopen twee seizoenen reed hij in dienst van Lampre-Merida en haar opvolger UAE Emirates. Terugkeren in dienst bij de Zuid-Afrikaanse ploeg was hij al langer van plan, vertelt hij in een uitgebreid interview met Cyclingnews. “Ik voel mij comfortabel en er heerst trots, met alle fans in eigen land”, zegt hij. “Het is mijn thuisploeg. Het was jammer dat ik vertrok, maar toen wilde ik echt nieuwe dingen leren. Ik heb veel geleerd en het heeft mij vertrouwen en kansen opgeleverd. Het is niet iets waar ik spijt van heb. Het is heel leuk om terug te zijn en weer deel uit te maken van dit project.”


Strandrace Rockanje naar De Nijs en Kessler

Robbert de Nijs heeft de Strandrace van Rockanje gewonnen. De 24-jarige mountainbikespecialist was de beste van een kopgroep van vijf. De Franse kampioen Benoît Daeninck eindigde als tweede aan de Noordzeekust, voor Stefan Vreugdenhil. Bij de vrouwen ging de winst naar Nina Kessler, die op de weg uitkomt voor de Hitec Products-ploeg. Zij rijdt de strandkoersen ter voorbereiding op haar wegseizoen, die ze volgende week in de Omloop begint. Yvonne de Jong en Terry Fremineur eindigden als tweede en derde.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2018 20:35
Wie denkt echt dat Van Aert kans heeft om de Strade Bianche te winnen?
18 februari 2018 22:15
Ingezet op de winst van Toto. Lekker scherp redactie. ;)
19 februari 2018 09:45
@Edjahh: volgens mij was die grap al eerder gemaakt ook op Wielerflits... Overigens is meneer Toto al een keer geschorst geweest vanwege het missen van drie whereabouts-tests.
19 februari 2018 10:09
Straf parcours in die tijdrit. Zou daar ook wel een keer willen fietsen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.