‘Anna van der Breggen maakt comeback als wielrenster’
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 11:05

‘Anna van der Breggen maakt comeback als wielrenster’

Breaking Groot nieuws uit het vrouwenpeloton. Volgens de NOS maakt voormalig olympisch (2016) en tweevoudig wereldkampioene Anna van der Breggen (34) haar comeback in het peloton. Eind 2021 stopte ze na het WK in Leuven met koersen en werd ze ploegleider bij haar ploeg SD Worx-Protime.

Van der Breggen is volgens de NOS voornemens om per 1 januari 2025 als renster opnieuw onderdeel te gaan uitmaken van SD Worx-Protime. Ze geldt als een van Nederlands beste wielrensters ooit. Ze won liefst zeven keer de Waalse Pijl en viermaal de Giro d’Italia voor vrouwen. Met haar kwaliteiten van weleer zou ze ook hoge ogen moeten kunnen gooien in de Tour de France Femmes, die in 2022 – dus na het beëindigen van haar carrière – het levenslicht zag. 

Van der Breggen met Vollering in de Vuelta Feminina 2023 – foto: Cor Vos

Bij SD Worx-Protime vertrekt na dit seizoen de huidige kopvrouw Demi Vollering, die naar FDJ-SUEZ verkast. Een klassementsrenster van haar kaliber is er op dit moment niet binnen de selectie van de ploeg van Danny Stam. Met Van der Breggen – die ook tijdens haar ploegleiderschap is blijven fietsen – zou dat gat ineens gevuld kunnen zijn. Afgelopen week verlengde overigens ook Europees kampioene Mischa Bredewold haar contract met drie jaar.

Persconferentie aangekondigd
SD Worx-Protime heeft woensdagnamiddag een persconferentie voor vanavond (donderdag 20 juni) om 18.00 uur aangekondigd. In de uitnodiging stond dat de ploeg ‘spectaculair en verrassend wielernieuws naar buiten brengt’. De verwachting van de ploeg is dat media het nieuws wereldwijd oppakken.

Van der Breggen reed haar (voorlopig) laatste jaar als wereldkampioene, na haar zege in Imola – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2024 11:23
Ben heel benieuwd wat deze comeback gaat brengen. De meeste comebacks sterven toch wat in schoonheid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.