zaterdag 28 september 2019 om 18:57

Anna van der Breggen: “Op de plaatselijke rondes reden ze al voor de medailles”

Video Anna van der Breggen maakte zaterdag het feest voor de Nederlandse selectie compleet door de zilveren medaille te grijpen. Dat was voor haar het hoogst haalbare, aangezien Van Vleuten ongenaakbaar was. “Het was een ontzettend knappe solo”, vertelt Van der Breggen voor de camera van WielerFlits. “Ze reden bij ons op de plaatselijke rondes al voor de medailles.”

Het vertrouwen om Van Vleuten terug te pakken was dus al snel verdwenen bij het groepje achtervolgsters. “De samenwerking was inderdaad niet echt van: ‘die gaan we nog terugpakken.'”, vervolgt Van der Breggen haar verhaal.  “Ik had verwacht dat het gat met Van Vleuten nog wel dicht gereden zou worden nadat ze aanviel, zodat er daarna weer opnieuw aangevallen kon worden, maar de samenwerking was niet echt ideaal.”

“We wilden sowieso gebruikmaken van de klim”, aldus runner-up over de aanval van haar landgenoot. “Al was het maar om de kanshebbers even pijn te doen. Maar dat ze haar zo zouden laten rijden, nee, dat had ik niet gedacht. Zelf ben ik super tevreden over mijn tijdrit en vandaag was dit het hoogst haalbare voor mij na de overwinning.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.