Anna van der Breggen slaat dubbelslag in Giro Rosa

Anna van der Breggen slaat dubbelslag in Giro Rosa

foto: Cor Vos

zaterdag 3 juli 2021 om 15:12

Anna van der Breggen is na twee dagen al de leider in de Giro Rosa. De renster van SD Worx bleek zaterdag op Prato Nevoso veruit de beste renster te zijn. Achter haar maakten Ashleigh Moolman-Pasio en Demi Vollering het ploegfeestje compleet door als tweede en derde te eindigen.

Met aankomst bovenop Prato Nevoso zouden we voor het eerst in deze Giro Rosa zien hoe de verhoudingen tussen de klassementsrensters lagen.

In de vlakke openingsfase van de etappe probeerden meerdere rensters weg te rijden uit het peloton, maar alle pogingen bleken tevergeefs te zijn. Pas op veertig kilometer van de meet sloegen Coryn Rivera, Kathrin Hammes, Elise Chabbey en Sofia Bertizzolo een gaatje van vijftig seconden.

SD Worx gretig op Prato Nevoso
Genoeg om de 20 kilometer lange slotklim te overleven was dat zeker niet. Met nog 15 kilometer te gaan werden zij dan ook weer ingerekend door het peloton, waar de vrouwen van SD Worx zich goed toonden.

De aanval van Niamh Fisher-Black in de laatste tien kilometer kwam dan ook niet als een verrassing. De Nieuw-Zeelandse kreeg vervolgens snel gezelschap van Erica Magnaldi. Rozetruidrager Ruth Winder moest na die aanval lossen en zou de leiding verliezen.

foto: Cor Vos © 2021

Lang bleven zij niet vooruit, want op 7,5 kilometer van de meet plaatste Anna van der Breggen een beslissende aanval. Niemand was in staat om te volgen. In de laatste kilometers naar de top breidde de wereldkampioene haar voorsprong op achtervolgsters Ashleigh Moolman-Pasio en even verder Demi Vollering en Marta Cavalli verder uit.

Dubbelslag Van der Breggen
Met meer dan een minuut voorsprong op de concurrentie sloeg Van der Breggen uiteindelijk een dubbelslag. Achter haar in het klassement ziet ze nu met Moolman-Pasio en Vollering twee ploeggenoten staan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.