zaterdag 22 augustus 2020 om 19:32

Anna van der Breggen: “Super om mijn laatste jaar in die driekleur te mogen rijden”

Video Ze was al Olympisch- , wereld- en Europees kampioene, maar in haar laatste jaar als renster mag Anna van der Breggen straks ook voor het eerst de nationale driekleur dragen. Na de podiumceremonie voelde ze vooral trots. “Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar op het hele team.”

“Een koers kan je vooraf moeilijk plannen, maar onze tactiek kwam wel aardig in de buurt van wat we vooraf gepland hadden”, vertelde Van der Breggen. “Toen we daar met z’n zessen vooraan zaten, moesten we iets creëren, natuurlijk. Dat hebben we gedaan, al was het nooit de bedoeling om zo lang voorop te rijden.”

Dat ze zich pas diep in de finale zeker van winst voelde, gaf ze toe. “Het was een slopende dag. En je weet dat er vanuit de achtergrond soms snel wat kan komen. Maar toen ik een minuut had, geloofde ik er wel in. Al had ik toen nog af te rekenen met een lekke band. Zo zie je maar. Gelukkig was het een afloper en werd vanuit de volgwagen de juiste beslissing genomen. Mijn mecanicien kwam heus niet uit de bosjes gesprongen met die fiets”, reageerde ze op de twijfel of de fietswissel wel reglementair gebeurd was.

Van der Breggen is trots op haar prestatie, maar benadrukte na afloop ook de prestatie van haar ploegmaats. “Ik ben vooral trots op wat we hier als ploeg hebben neergezet. Ook op het werk dat in de achtergrond is verricht. Heel knap.” Veel tijd om te genieten heeft ze voorlopig niet, want ze reist snel af naar het EK in Plouay. “Maar mijn laatste jaar in die nationale trui, daar ga ik echt van genieten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.