Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay

maandag 20 september 2021 om 10:30
Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen heeft zich bij bondscoach Loes Gunnewijk afgemeld voor het WK Mixed Relay, dat komende woensdag in Vlaanderen wordt verreden. Eerder werd al bekend dat de 31-jarige renster haar titel op het WK tijdrijden niet zou verdedigen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De Nederlandse wielerbond KNWU maakte vandaag de afmelding van Van der Breggen bekend. Haar plaats in de Mixed Relay wordt ingenomen door Riejanne Markus, die woensdag aan de zijde van Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk zal uitkomen. Het mannendeel van de tijdrit voor gemengde ploegen wordt afgewerkt door Koen Bouwman, Jos van Emden, die zondag ook al de individuele tijdrit deed, en Bauke Mollema.

Vorige week werd al bekend dat Van der Breggen zou passen voor het WK tijdrijden, dat vandaag wordt verreden. Ondanks meldde ze zich al af voor het EK omdat ze niet haar gebruikelijke niveau haalde. Ze onderging een aantal onderzoeken, waaruit bleek dat het WK tijdrijden te vroeg kwam. “We hebben de uitslagen van haar bloedwaarden gezien en haar vaatje met energie is wat leeg, dus moet ze het rustiger aan doen”, zei haar SD Worx-ploegmanager Danny Stam daarover.

In de wegkoers zaterdag heeft Van der Breggen als de wereldkampioene van Imola haar eigen startplaats.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair