Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay
foto: Cor Vos
maandag 20 september 2021 om 10:30

Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay

Anna van der Breggen heeft zich bij bondscoach Loes Gunnewijk afgemeld voor het WK Mixed Relay, dat komende woensdag in Vlaanderen wordt verreden. Eerder werd al bekend dat de 31-jarige renster haar titel op het WK tijdrijden niet zou verdedigen.

De Nederlandse wielerbond KNWU maakte vandaag de afmelding van Van der Breggen bekend. Haar plaats in de Mixed Relay wordt ingenomen door Riejanne Markus, die woensdag aan de zijde van Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk zal uitkomen. Het mannendeel van de tijdrit voor gemengde ploegen wordt afgewerkt door Koen Bouwman, Jos van Emden, die zondag ook al de individuele tijdrit deed, en Bauke Mollema.

Vorige week werd al bekend dat Van der Breggen zou passen voor het WK tijdrijden, dat vandaag wordt verreden. Ondanks meldde ze zich al af voor het EK omdat ze niet haar gebruikelijke niveau haalde. Ze onderging een aantal onderzoeken, waaruit bleek dat het WK tijdrijden te vroeg kwam. “We hebben de uitslagen van haar bloedwaarden gezien en haar vaatje met energie is wat leeg, dus moet ze het rustiger aan doen”, zei haar SD Worx-ploegmanager Danny Stam daarover.

In de wegkoers zaterdag heeft Van der Breggen als de wereldkampioene van Imola haar eigen startplaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.