Annemarie Worst klasse apart in de Druivencross

zondag 15 december 2019 om 14:32
Annemarie Worst klasse apart in de Druivencross

foto: Cor Vos

Annemarie Worst heeft de Druivencross op haar naam geschreven. De voormalige Europese kampioene domineerde van start tot finish en won uiteindelijk met iets meer dan een minuut voorsprong op haar landgenote Lucinda Brand. Alice Maria Arzuffi completeerde het podium.

Ex-mountainbikester Annemarie Worst kon vanmiddag op en rond de Overijsse Tenotsberg haar hartje ophalen. Lastige hellingen werden afgewisseld met technische afdalingen en dat zinde de Nederlandse wel. Ze moest bovendien deze keer niet afrekenen met Ceylin del Carmen Alvarado, de winnares van gisteren in Ronse, die eerder deze week te kennen gaf hier niet van start te willen gaan.

Worst nam dan ook vanaf seconde één het heft in handen. Ze dook als een bezetene de technische afdalingen in en zette de rest meteen op enkele meters. De amper 18-jarige Hongaarse Blanka Vas, die eerder dit seizoen in Essen indruk maakte met de dichtste ereplaats, toonde zich in de openingsronde nog weerbaar, net als de Nederlandse hardrijdster Lucinda Brand. Maar technisch was Worst nu eenmaal superieur.

Brand kwam na een ronde nog door op vijf seconden en Vas op vijftien, maar in de toertjes nadien liepen de verschillen steeds verder op. Halverwege had Worst zo een geruststellend verschil van een minuut uitgebouwd, en zo leek iedereen al op zijn plekje terecht te zijn gekomen. In de tweede wedstrijdhelft zagen we amper nog positiewisselingen, al moest de Hongaarse Vas haar inspanningen nog wel bekopen.

foto: Cor Vos

Uitslag Druivencross Overijse 2019
1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
3. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
4. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
5. flag-hu Blanka Vas (Doltcini-NM Transport)
6. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
7. flag-lu Christine Majerus (Boels-Dolmans)
8. flag-gb Evie Richards (Trek)
9. flag-be Alicia Franck (Experza)
10. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.