Annemarie Worst sluit battle met Alvarado winnend af in Tabor
Foto: 777
zaterdag 16 november 2019 om 13:49

Annemarie Worst sluit battle met Alvarado winnend af in Tabor

Annemarie Worst heeft de wereldbekermanche in Tabor op haar naam geschreven. De Nederlandse rekende af met Ceylin del Carmen Alvarado na een leuke battle. Kersverse Europese kampioene Yara Kastelijn werd derde.

Ondanks een razendsnelle sprint uit de startblokken van Inge van der Heijden, was het Ceylin del Carmen Alvarado die de openingsronde voor haar rekening nam. Vorige week veroverde ze nog haar tweede Europese titel op rij bij de beloften, maar vandaag moest ze toch weer in de elitecategorie aantreden. Minder geluk kende de Nederlandse kampioene Lucinda Brand, die in haar tweede cross van het seizoen door een mislukte start volledig in de achtergrond terechtkwam.

Alvarado liet er geen gras over groeien en draaide de gashendel volledig open. De Britse Anna Kay kon dat tempo niet aan en moest een gaatje laten, waardoor Alvarado op weg leek naar een knappe solo. Maar dat was buiten Annemarie Worst gerekend, die iets meer tijd nodig had om in haar ritme te komen. In de tweede ronde dichtte ze de beperkte kloof op Alvarado met sprekend gemak.

Ook de kersverse Europese kampioene Yara Kastelijn leek nog even te komen opzetten, maar de Nederlandse kwam uiteindelijk nooit nog dichter dan tien seconden bij haar twee landgenotes. De twee vooraan vonden elkaar overigens perfect en begonnen elkaar pas in de diepe finale te bestoken.

Het was Worst die vlak na de balkenpartij het tempo optrok, om zo als eerste de technische en bochtrijke zone aan het einde te kunnen aanvatten. Die tactiek werkte, want in de bochten zette ze Alvarado op enkele meters. Dat kloofje kreeg de Nederlandse met Dominicaanse roots niet meer dicht, waardoor Worst aan het langste eind kon trekken.

Brand
Ook de prestatie van Lucinda Brand is niet te onderschatten… Na de openingsronde volgde ze al op 25 seconden van de kop van de koers in een onmogelijke positie, maar aan het einde slaagde de Nederlandse kampioene er zelfs in om Kastelijn nog te komen bedreigen voor de derde podiumplaats. En straffe inhaalrace van de Nederlandse.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 4: Tabor

1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Ceylin Alvarado (Corendon-Circus)
3. flag-nl Yara Kastelijn (777)
4. flag-nl Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
5. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
6. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
7. flag-gb Anna Kay (Experza)
8. flag-us Kaitlin Keough (Cannondale Cyclocrossworld)
9. flag-nl Puck Pieterse (Orange Babies)
10. flag-nl Shirin van Anrooij

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.