Annemarie Worst trekt aan langste eind in Kruibeke, opgave Cant

zaterdag 12 oktober 2019 om 14:32
Annemarie Worst trekt aan langste eind in Kruibeke, opgave Cant

Foto: Nico Dick

Annemarie Worst heeft de Ethias Cross in Kruibeke op haar naam geschreven. De Europese kampioene trok er al in de allereerste ronde alleen op uit en zag haar leiderspositie nooit meer bedreigd. Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado waren nog haar dichtste belagers.

Pech voor de wederoptredende Thalita de Jong… Net nu de Nederlandse ex-wereldkampioene er na twintig maanden afwezigheid (door klierkoorts) weer bij was, werd ze bij de start opgehouden door een val pal voor haar neus. De Nederlandse kon een mooie uitslag meteen vergeten, maar daarvoor was ze naar eigen zeggen ook niet gekomen. Uitrijden was het doel, en dat lukte uiteindelijk ook.

Voorin was het de Europese kampioene Annemarie Worst die meteen het initiatief op zich nam. Wereldkampioene Sanne Cant was attent en haakte haar wagonnetje aan, net als de piepjonge Anna Kay. De Britse vermaakte de veldritfans trouwens elke ronde weer met haar technische vaardigheden, zo sprong ze als enige van het hele deelnemersveld gezwind over de balkjes. In de zandbak sloegen de drie meteen een kloofje.

Maar nog voor het einde van de openingsronde zette Worst nog eens alles op alles. Voor Kay lag het tempo duidelijk te hoog en ook bij Cant ging het licht vrij abrupt uit. Cant begon rood aan te lopen en meer en meer te schokschouderen. Ze werd ingelopen door het groepje daarachter, maar kon ook daar niet volgen. Ze vond er niets anders op dan na twintig minuten uit de koers te stappen. Volgens haar entourage is ze niet ziek, maar had ze gewoon een moeilijke dag.

Foto: Nico Dick

En Worst? Die bouwde haar kloof intussen steeds verder uit. Na twee ronden had ze al een halve minuut te pakken en naar het einde toe liep dat zelfs op tot 45 seconden. Er was dus niets aan te doen vandaag. In het slotkwartier zette Ceylin del Carmen Alvarado, de winnares van vorige week in Meulebeke, nog een laatste offensief op, maar werd sterk gecounterd door Worsts ploeggenote Castelijn.

Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2: Kruibeke

1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Yara Kastelijn (777)
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
4. flag-gb Anna Kay (Experza Pro CX)
5. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
6. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
7. flag-us Kaitlin Keough (Cannondale Cyclocrossworld)
8. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)
9. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise Lions)
1. flag-be Alicia Frank (Experza Pro CX)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.