Annemarie Worst troeft Alvarado af in Nederlands onderonsje in Diegem
Foto: Cor Vos
zondag 29 december 2019 om 18:50

Annemarie Worst troeft Alvarado af in Nederlands onderonsje in Diegem

Annemarie Worst heeft de avondcross in Diegem op haar naam geschreven. De Nederlandse troefde haar langenote Ceylin Alvarado af in een spannend sprintje. Europese kampioene Yara Kastelijn bezette de derde podiumplaats.

De avondcross in Diegem, het is altijd iets speciaal. Ook nu werd er weer bij kunstlicht gecrost in de Vlaams-Brabantse dorpkern, waar de hoogteverschillen op het asfalt traditioneel voor de grote verschillen zorgen. Toch was het op de schuine kant in het veld dat de eerste verschilletjes ontstonden. Ceylin Alvarado, bij uitstek de vrouw in vorm, mocht die lastige strook na een sterke start op kop aanvatten en wist zo met Annemarie Worst een eerste gat te slaan, even later kwam daar ook Europese kampioene Yara Kastelijn bij. Wereldkampioene Sanne Cant kon de sprong niet maken. Ook Pauline Ferrand-Prévot, de ex-wereldkampioene die in Diegem voor het eerst dit seizoen mee kwam crossen, deed niet mee voorin de debatten.

Van Anrooij van hemel naar hel
Wat Cant niet lukte, daar slaagden twee andere – wederom Nederlandse – dames wel in. De amper 17-jarige Shirin van Anrooij, technisch briljant, en belofte Inge van der Heijden maakten de sprong naar voren en plaatsten zich mee in de Nederlandse armada. Maar even snel als de twee youngster voorin kwamen postvatten, kwamen ze zichzelf ook weer tegen. Een stevige prik van Worst was daar de voornaamste oorzaak van.

Maar daar stopte de tegenslag voor Van Anrooij niet: toen ze nog steeds in vierde positie reed, kreeg ze af te rekenen met een lekke band op een slecht moment. Wanneer ze even later in de materiaalpost eindelijk een nieuwe fiets dacht te krijgen, bleek die er helemaal niet te staan. De Nederlandse reageerde emotioneel, moest nog even op haar gehavend tuig verder en kon een goede uitslag zo wel vergeten. Wat een pech.

Worst klaart het in de sprint
Worst, Alvarado en Kastelijn peddelden intussen stevig voort. De drie konden elkaar niet losgooien en waren dus tot de slotronde aan elkaar veroordeeld. Het was Kastelijn die op het oplopende asfalt de debatten opende. Maar dankzij een foutje van de Europese kampioene, was het wel Alvarado die halverwege de slotronde nog even kon wegrijden. Worst kon zich echter weer tot op het wiel knokken, en in tweede positie de eindsprint aangaan. Worst had er nog net iets meer power opzitten op de oplopende aankomststrook en sprintte de Nederlandse met Dominicaanse roots nog knap voorbij.

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 6: Diegem

1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Ceylin Alvarado (Corendon-Circus)
3. flag-nl Yara Kastelijn (777)
4. flag-nl Inge van der Heijden (CCC-Liv)
5. flag-nl Puck Pieterse (ZZPR.nl-Orange Babies)
6. flag-it Alice Maria Azuffi (777)
7. flag-hu Blanka Vas (Doltcini-NM Transport)
8. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
9. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
10. flag-ca Maghalie Rochette (CX Fever)

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 december 2019 19:42
De neergaande lijn van Sanne Cant.

Het komt vaak voor dat uit resultaten uit het verleden optimistische voorspellingen worden gedaan over komende koersen. Zelfs.....als er reeds een zichtbare neergaande lijn is vast te stellen. Die neergaande curve is er niet voor niets. We hebben dat gezien bij Lars Boom ("Ik ga nu weer voor Parijs -Roubaix"en nu overduidelijk bij Sanne Cant.

Sanne presteerde in het verleden uitstekend. Cijfers bewijzen dat. Maar dezelfde cijfers tonen nu dat het niet meer reëel is Sanne als winnaar van een top cross te zien. Elke week moeten opboksen tegen een kwintet collega's die een pak beter zijn is vergelijkbaar met het moeten witten van een plafond op een te korte ladder.
Sanne Cant heeft een prachtig palmares. Alle reden tot tevredenheid. Ben benieuwd welke journalist haar nu nog omhoog gaat schrijven... ; net als destijds bij Boom.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.