Annemarie Worst troeft Sanne Cant af in Flandriencross
Foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 14:27

Annemarie Worst troeft Sanne Cant af in Flandriencross

Annemarie Worst heeft een razendspannende Flandriencross in Hamme winnend afgesloten. De voormalige Europese kampioene troefde wereldkampioene Sanne Cant af in de slotronde.

Annemarie Worst had na haar overwinning in Tabor van gisteren duidelijk nog energie over. De Nederlandse maakte de trip van ruim 900 kilometer gisterenavond in de auto met haar moeder, om vandaag weer paraat te staan in deze Flandriencross in Hamme. Worst nam ook vandaag meteen het heft in handen, intussen is dat ook een beetje haar handelsmerk geworden.

Wereldkampioene Sanne Cant was de voorbije weken wat op de sukkel, maar toonde zich vandaag vanbij de start meteen present. In de tweede ronde kon ze op die manier de boniseconden grijpen bij de tussensprint. Samen met ook de kersverse Europese beloftekampioene Ceylin Alvarado vormden Cant en Worst in het openingskwartier het leiderstrio.

Het was iets langer wachten op Europese kampioene Yara Kastelijn, ook gisteren niet op haar topniveau. Zij had haar start een beetje gemist, en in de achtervolging kwam al het werk op haar schouders. Maar toch kwam Kastelijn na ruim 25 minuten koers nog vooraan postvatten.

Vooraan schuwde Worst het kopwerk niet, maar als ze dan toch eens van de kop ging, waren de anderen niet bereid om een even grote duit in het zakje te doen. Sanne Cant maakte er wel een snelle voorlaatste snelle ronde van, maar kon toch een korte terugkeer van Ellen van Loy en Aniek van Alphen niet verhinderen. Die laatste maakte dan weer indruk met haar sprongen over de balkjes.

In het slot nam Worst weer haar vertrouwde koppositie op zich. Met enkele snelle bochten zette ze Cant op een aantal meters en reed ze haar sprint eigenlijk al in het veld. Cant bleef hangen en moest toekijken hoe Worst voor de tweede dag op rij kon winnen.

foto: Cor Vos

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020
Uitslag manche 2: Hamme

1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan) op 2s
3. flag-nl Ceylin Alvarado (Corendon-Circus) op 6s
4. flag-nl Yara Kastelijn (777) in z.t.
5. flag-nl Aniek van Alphen op 18s
6. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise) op 23s
7. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex) op 25s
8. flag-us Katie Compton (Trek) op 27s
9. flag-it Eva Lechner (Crelan-Fristads) op 34s
10. flag-be Loes Sels (IKO-Crelan) op 37s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.