Annemarie Worst: “Vrouwencross is leuker om te zien dan mannencross”

dinsdag 20 november 2018 om 08:38
Annemarie Worst: “Vrouwencross is leuker om te zien dan mannencross”

Annemarie Worst won afgelopen weekend in Hamme. foto: PhotoPress.be

Europees kampioene veldrijden Annemarie Worst vindt het vrouwenveldrijden momenteel leuker om te zien dan een mannencross. Dat vertelt de renster van Steylaerts-777 in een reportage van het VRT-programma Sportweekend.

“Je weet voor de start nooit wie er zal winnen”, geeft Worst aan. De 22-jarige Nederlandse vindt iedere wedstrijd spannend. “Iedereen is aan elkaar gewaagd, omdat we allemaal hard trainen om te winnen.” In een gemiddelde top tien in het veldrijden bij de dames zitten rensters met verschillende nationaliteiten. Dat is een van de redenen waarom Worst vindt dat de vrouwencross veel leuker is om naar te kijken dan de mannencross.

Ook de Italiaanse Alice Maria Arzuffi is positief over het niveau bij de vrouwen. “Er komen verschillende generaties samen, waardoor we een sterk en groot vrouwenpeloton hebben”, vertelt de winnares van de superprestigecross in Gavere. “De meeste veldritten dit seizoen waren heel tactisch”, vult Sanne Cant aan. “Dat heeft deels te maken met de droge weersomstandigheden, waardoor het parcours telkens heel snel is. Daardoor kan je moeilijk een verschil maken en ver wegrijden”, aldus de 28-jarige wereldkampioene. “Als het parcours zwaarder wordt, zullen we wel verschillen zien. Dan komt er power en techniek aan te pas. Zulke crossen hebben we nog niet veel gezien dit seizoen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone